AKTUELNO

Počeli smo da se uzdižemo i svaka naredna godina biće nam sve bolja, rekao je za Novo jutro televizije Pink Dejan Miletić direktor Centra za globalizaciju.

Miletić je rekapitulirajući godinu na izmaku, rekao da  se Srbija podigla uprkos pritiscima i da očekuje da nastavi da raste.

“Moramo gledati na duže staze i udahnuti vazduh punim plućima i da kažemo da smo ravnopravni članovi međunarodne zajednice, počeli smo da se uzdižemo i svaka naredna godina biće nam sve bolja”, rekao je Miletić.

Kako kaže, svako treba da radi svoj posao najbolje što može i ništa nam više ne treba, kao i da se nada da će Nova godina doneti mirniji razvoj situacije.

“Nastavlja se kompleksnost svetske politike”, rekao je Miletić.

Veljko Nestorović, urednik političke rubrike u dnevnom listu "Alo", istakao je da je za Srbiju 2019. bila godina velikih projekata.

Foto: TV Pink Printscreen

“Bez obzira šta se sve dešavalo u regionu, ne možemo da kažemo da je bila toliko crna. Međutim, u 2020. godini, pored infrastrukturalnih projekata očekuju nas i turbulencije u regionu”, rekao je Nestorović.

Kako kaže, očekuje nas i konačno razrešavanje Bregzita, kao i američki izbori.

“Videćemo šta će se dešavati i sa formiranjem Vlade na Kosovu i Metohiji. Očekujem uzbudljivu narednu godinu”, rekao je Nestorović.

Dodao je da će biti zanimljivo i na svetskoj sceni, od Erdogana koji je rekao da će otvoriti granice i pustiti izbeglice iz Sirije, pa do zemalja koji ih isteruju sa svoje teritorije.

Foto: TV Pink Printscreen

“Putin je uvek na meti, ali ima najbolje obezbeđenje na svetu, tako da nema bojazni”, rekao je Nestorović.

Nestorović je istakao da mu je najveći utisak godine ipak Novak Đoković i Vimbldonsko finale protiv Federera.

Miletić se složio da je sport velika svetla tačka našeg naroda i države.

“Naši ljudi vole da se takmiče i da uživaju u sportu”, rekao je Miletić.

Kako kaže, veruje da će Đoković u 2020. ponovo biti prvi na svetu.

“On je oličenje najboljeg u našem narodu i našim ljudima. To je dokaz kako treba staloženo sačekati svojih pet minuta”, rekao je Miletić.

#Dejan Miletić

#Novo jutro

'