AKTUELNO

Boško Obradović i Ivan Kostić nasilno upali u Salu i Počeli da urlaju na poslanike i da vređaju predsednika države Aleksandra Vučića, rekla je predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, gostujući na TV Pink.

Gojković je rekla je za Pink da ne treba zaboraviti da je Savez za Srbiju pre nekoliko nedelja pokušao da nasilno uđe u Parlament Republike Srbije.

- Oličen u Bošku Obradoviću i njegovim sledbenicima, pristalice Saveza za Srbiju su zloupotrebile jedan od nacionalnih simbola - zastavu Republike Srbije, udarali su njom u vrata pokušavajući da provale u prostorije Parlamenta - rekla je Gojković.

Kako je objasnila, Savez sa Srbiju je juče pokazao svoju pravu sliku i politički program.

Foto: Printscreen YouTube

- Njihov politički program je svaki oblik fašizma koji je juče bio potpuno ogoljen. To je da se nasilno upadne u Narodnu skupštinu Republike Srbije u salu i da se izazove unapred smišljen incident kako bi se prikrilo pravo stanje i prava zabrinutost i parlamentaraca koji su govorili o onome što se dešava trenutno u susednoj državi - kazala je Gojković i dodala da je to urađeno kako bi se zamaskiralo sve ono što radi srpska država kako bi pomogla srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

Rekla je da su Boško Obradović i Ivan Kostić nasilno upali u Salu i Počeli da urlaju na poslanike i da vređaju predsednika države Aleksandra Vučića.

Foto: Printscreen YouTube

- Aleksandar Martinović je reagovao na tu vrstu uvreda i natpisa upućenih predsedniku Srbije. Niko nije sprečavao Boška Obradovića i Ivana Kostića kao poslanike, da sa svog mesta traže reči da govore o čemu god hoće. Juče se baš zbog aktuelnosti dešavanja u Crnoj Gori niko nije držao dnevnog reda, i svi su imali priliku da kažu svoj stav povodom ovih događaja - kazala je Gojković.

Ona je ukazala da njih niko nije sprečavao da se sa svoje funkcije poslanika obrate i sa govornice.

- Oni to nisu želeli. Oni su želeli da naprave haos, oni su želeli da se Srbi i Srbi potuku i suprotstave jedni drugima u našem parlamentu i da ružna slika u srpskom parlamentu ide u svet - naglasila je Gojković i zaključila kako u tome nisu uspeli.

#Maja Gojković

#Novo jutro

'