AKTUELNO

Sagovornici Televizije Pink smatraju da su incidenti u parlamentima u BiH, Crnoj Gori i Srbiji deo osmišljenog plana koji za cilj ima da se oslabi srpski narod, te da to delovanje diriguju centri moći izvan granica Balkana.

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige iz Novog Sada smatra da incidenti u parlamentima gde srpsko stanovništvo čini većinu nisu slučajnost.

Kako je naveo, to je deo osmišljenog plana, čiji je cilj da se oslabili srpskinarod, kako u Srbiji, tako u Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

- Možemo samo da posmatramo ko je pobednik u ova tri dana. Bez obzira ko kojojpolitičkoj opciji pripada, a da je iz srpskog korpusa videćemo da je gubitnik,a da su pobednici oni koji žele neprijateljstvo Srbima. Faktori kojima ne odgovarajak srpski narod u BiH, u RS, u CG i mislim da to nije slučajno i sa planom jeosmišljeno da se sprovede – dodao je Đurđev.

Kako je dodao, potrebno je da se što pre osmisli plan izlaska iz ove krize, jer bi mogle da uslede u nekoliko nedelja velike neprilike ako izostane adekvatna reakcija.

Aleksandar Zobenica, stručnjak za politički marketing iz Banjaluke, smatra da se sva ova dešavanja diriguje iz nekog centra vam Balkana.

-Ti centri imaju direktne eksponente u svim državama gde srpski narod ima većinu.Što se tiče samog incidenta u skupštini – imate momka koji ima 24 godine i prvi put je poslanik, na prilično nestabilan i provokativan način se bavi politikom. Mislim da je ovakav incident bio očekivan – navodi Zobenica.

On smatra da je u pitanju odbrana jer poslanik ne sme da napušta svoje mesto.

- Ministar se uplašio za svoju bezbednost i reagovao – dodao je Zobenica, tedodao da je narod u RS jedinstven, bez obzira na političko delovanje.  

#Aleksandar Zubenica

#Aleksandar Đurđev

'