AKTUELNO

Bojkot parlamenta i najavu bojkota izbora stižu od malog dela koji kontroliše i predvodi Dragan Đilas, rekao je za emisiju Pravac televizije Pink, Aleksandar Marković, narodni poslanik i član glavnog odbora SNS.

Marković je istakao da je pre svega neophodno sagledati ko zapravo bojkotuje izbore i poziva na njihov bojkot.

.„Na bojkot poziva značajno manji deo opozicije. Značajno manji, od ostatka iste“, rekao je Marković.

Kako kaže, imamo dosta stranaka koji pripadaju opoziciji i koji su potvrdili da će izaći na izbore.

Foto: TV Pink Printscreen

„Veći deo opozicije normalno učestvuje u radu parlamenta i normalno da će izaći na izbore. Oni su dobili toliko prostora zato što te svoje teze daju preko njihovih medija i stvaraju atmosferu da će opozicija da bojkotuje izbore, a to zapravo nije tačno“, rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, takođe postoji čitav niz van parlamentarnih stranaka koje su potvrdile da će izaći na izbore. 

„Ovo su redovni izbori, nije stvar ničije volje da li će biti ili ne. To su redovni parlamentarni, redovni lokalni i pokrajinski izbori koje je zakon propisao u ovom intervalu. Još nisam čuo sličan slučaj u svetu da neko bojkotuje redovne izbore“, rekao je Marković.

Foto: TV Pink Printscreen

Nemanja Radojević, narodni poslanik Stranka moderne Srbije, istakao je da će kada se budu raspisali izbori, reći da li će izaći ili ne na njih, i dodao da bi građani na biralištu trebali da odluče ko je opozicija a ko ne.

„Predsedništvo donosi odluku da se na izbore izađe. Ona još formalno nije doneta, ali se ja lično zalažem da se na izbore izađe“, rekao je Radojević.

Predrag Rajić, Centar za društvenu stabilnost, istakao je da ako neku u tom delu, manjem delu opozicije. 

„U jednom balonu koji nazivan tviter elitom, stvoren je jedan stav da ukoliko neko želi da izađe na izbore a opoziciona je opcija, očigledno radi za vlast, što je netačno“, rekao je Rajić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ako neko u Đilasovoj koaliciji misli da će protestom izbora naneti štetu Srpskoj naprednoj stranci, koja će, dodaje, na tim izborima sasvim izvesno pobediti, kaže da greši jer podršku neće dobiti.

„Oni nemaju za svoju politiku podršku ni iz Vašingtona niti iz Brisela, ali što je najvažnije, nemaju za takvo nešto podršku ni građana Srbije“, rekao je Rajić.

Radojević je istakao da oni trpe pritiske i od strane vlasti i od strane opozicije, zato što su, objašnjava, nova opcija koja želi da se predstavi kao treći put.

„Danas imamo dominantnu SNS sa svojim koalicionim partnerima, kao i bivšu vlast okupljenu oko SZS. Mislim da ne treba da bude važno ko bojkotuje ili ko izlazi, već program koji će se konkurisati kod građana i za koji će oni glasati“, rekao je Radojević, dodavši da oni žele da politiku vrate na teren činjenica i argumenata.

Kako kaže, žele da izađu sa svojom politikom, i da je ukrste sa drugim politikama, a dodaje, građani su ti koji će odrediti ko će pobediti.

Foto: TV Pink Printscreen

„Borimo se za bolje izborne uslove. Smatram da su koraci evolucije potrebni kako bi imali uređene institucije i kako bi imali uređen sistem“, rekao je Radojević.

Marković dodaje da svi koji ne misle kao Draga Đilas, vodi se, kako kaže, protiv kampanja.

„Oni imaju svoje medije i kroz njih napadaju svakoga ko ne misli isto kao oni. Vrlo dobro razumem da postoji pritisak od Đilasa na druge opozicione stranke. On svakoga ko se usudi da mu se suprostavi biva provučen kroz „toplog zeca“, rekao je Marković.

Marković je rekao da je borba za obezbeđenje izbornih uslova nešto što je permanentno i nešto što traje, i što mora i dalje da se razvija.

„Skupština je ono što je do nje uradila“, rekao je Marković.

#Izbori

#Opozicija

#PRAVAC

#marković aleksandar

'