AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić otputovao je u Tiranu, gde se danas i sutra održava sastanak lidera Zapadnog Balkana o "malom šengenu".

Oko 17 sati počeo je trilateralni sastanak predsednika Srbije Vučića, premijera Albanije Edija Rame i premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva.

Oni će oko 19 sati u hotelu "Rogner" prisustvovati donatorskom koncertu "Nikada nećete biti sami".

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

U subotu će učesnici skupa obići Drač, gde je bio epicentar razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju krajem novembra, a potom će biti održan susret lidera Zapadnog Balkana.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predviđen je i njihov susret s predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, a nakon toga konferencija za medije.

Takođe, predsednik Crne Gore Milo Đukanović će, kako je potvrđeno u Podgorici, učestvovati sutra na sastanku u okviru trilateralne inicijative Srbije, Albanije i Severne Makedonije o tzv. "malom šengenu".

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Uoči puta u Tiranu, Vučić je rekao da je zadovoljan zbog toga i da se nada da će ta inicijativa, u kojoj su za sada Srbija, Albanija i Severna Makedonija, biti šira.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj neće učestvovati, iako je to ranije najavljivao albanski premijer Edi Rama.

Inicijativu za uklanjanje prepreka za protok robe, usluga, ljudi i kapitala pokrenuo je predsednik Vučić, koji je pre dva meseca u Novom Sadu na toj inicijativi okupio premijere Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edija Ramu.

#Edi Rama

#Sastanak

#Tirana

#Zoran Zaev

#vučić

'