AKTUELNO

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje kao skandaloznu ali očekivanu presudu Visokog prekršajnog suda u Zagrebu da Marko Perković Tompson uzvikivanjem ustaškog pozdrava "Za dom spremni" na početku srbomrzačke pesme "Boj na Čavoglave" nije prekršio zakon.

- Visoki prekršajni sud je svojom anticivilizacijskom presudom samo potvrdio nespornu činjenicu da hrvatsko pravosuđe aktivno doprinosi potpunoj rehabilitaciji ustaškog pokreta i genocidne Nezavisne države Hrvatske - naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

On je naveo i da je dobro poznato da "ustaški pevač Marko Perković Tompson, koji je pevao i o klanju Srba, ima punu podršku HDž-a i hrvatske vlasti koja izdvaja stotine hiljada evra na godišnjem nivou za finasniranje njegovih koncerata širom Hrvatske.

- Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović smatra ustašu Tompsona velikim patriotom i njenim omiljenim pevačom. Otvoreni ustaša Tompson je ikona i idol i hrvatskog premijera Plenkovića i fudbalske reprezentacije Hrvatske na čelu sa selektorom Zlatkom Dalićem i kapitenom Lukom Modrićem koji je po majsci Srbin i većine hrvatskog naroda - naveo je Linta.

On ističe da presuda Visokog prekršajnog suda i mnoge druge činjenice samo potvrđuju očiglednu istinu da Hrvatska nije moderna i demokratska država, jer se u njoj ne poštuju univerzalne vrednosti, međunarodne konvencije, Ustav i zakoni.

- Hrvatska je u suštini jedna šovinistička država u kojoj je dozvoljeno i legitimno iskazivati besnu mržnju i verbalno pretiti Srbima uzvikivanjem ustaškog pozdrava Za dom spremni i na mnoge druge načine, fizički napadati, šikanirati i premlaćivati Srbe, otimati srpsku imovinu i veličati ratne zločince bez kazne i posledica - ocenio je Linta, te ponovio da mnoge činjenice pokazuju da Hrvatska nije sposobna da bude istinski demokratska država.

#Miodrag Linta

#NDH

'