AKTUELNO

Poslednjih meseci postali su učestala meta od strane lidera SzS, pre svega Boška Obradovića i Dragana Đilasa.

Sagovornici Pinka kažu da je licemerno to što SzS optužuje vlast za umešanost u slučaj „Jovanjica“, a da prećutkuju da su zapravo oni u raznoraznim vezama sa kriminalnim krugovima.

Iako je policija tokom 2018. i 2019. godine zaplenila rekordnih 11 tona narkotika,,na udaru SzS sada su i policajci i institucije.

Na meti Boška Obradovića, ali i Dragana Đilasa našao se između ostalih i zamenik,načelnika službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić, koji je,2016. godine lično uhapsio brata tadašnje partnerke Dragana Đilasa, Milana,Dabovića i to zbog šverca 2,4 kilograma čistog kokaina.

-Tu aktivnost je sprovela služba za borbu protiv organizovanog kriminala a u njoj,je direktno učestvovao pripadnik tog odeljenja Goran Papić, koji je danas,upravo na meti dela opozicije – rekao je za Pink Dejan Kovačević načelnik UKP.

Foto: TV Pink Printscreen

On je podsetio i na drugu akciju na teroritoriji Srbije kada je zaplenjeno 77,kilograma heroina izuzetne čistoće, kada je uhapšen Mladen Novaković zvani,Tocilo.

-I nekako usled svih ovih zaplena kod pripadnika MUP-a stiče se utisak da su ovi,napadi upravo poslednica naše pojačane aktivnosti i našeg rada u oblasti,suzbijanja narkotika – ocenio je on.

I dok srpska policija radi sve da se stepen kriminala u zemlji smanji, pritisak,na njih od strane opozicije raste.

-Od 2003. sam profesionalni pripadnik MUP-a i ja mislim da takvi ispadi nisu,zabeleženi. Političari kao što je Boško Obradović treba samo da puste da,nadležne institucije odrade svoj deo posla - rekao je Nenad Ljubišić, predsednik Strukovnog udruženja policije za Pink.

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost ističe da je njemu drago što je to,klupko počelo da se odmotava, što sada vidimo kakve su konekcije članova i,visokih funkcionera SzS, čak i sa određenim predstavnicima kriminalnog miljea.

Foto: TV Pink Printscreen

Ni jedna stranka do sada nije radila što radi SzS, čiji lideri danima targetiraju,i prete ljudima koji profesionalno rade svoj posao, a koji pre svega nisu,njihovi politički protivnici.

-Imamo napade poimence ljude profesionalne koji rade u policiji, koji nemaju nikakve,veze sa politikom, niti treba da budu tema političke borbe, a imamo situaciju,da ih opozicioni prvaci stavljaju na internet njihove slike, prozivaju ih,,govore šta će im se desiti ako dođu na vlast, jer nisu zadovoljni njihovim,radom, dakle direktno im se preti – ocenio je marketinški stručnjak Nebojša,Krstić.

Foto: TV Pink Printscreen

Napadi na policiju traju konstantno, kažu sagovornici Pinka i ističu da pokušaji da se,kriminalizuju pripadnici MUP-a  uvek kreću kada neko pomene Đilasove milione.

#Boško Obradović

#Dragan Đilas

#Policija

#napadi

'