AKTUELNO

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković izjavio je danas da je lider Dveri Boško Obradović sinoćnjim pokušajem nasilnog upada u Skupštinu Srbije pokazao sebe u pravom svetlu da je "kabadahija i siledžija".

- Posle prebijanja novinarki, maltretiranja članice RIK-a, zatim predsednice Skupštine Maje Gojković, divljanja u RTS-u, komandovanja da se kamionom zgaze policajci, divljak Boško Obradović je sinoć imao novu epizodu nasilja, ali ovaj put posebno licemernu.Dok je za normalne ljude zastava svetinja, koja se brani, ali pre svega čuva i pazi, za balvana Boška Obradovića ona je samo oruđe kojim će izvršiti svoj novi pir i polomiti nešto - naveo je Mirković u saopštenju za javnost.

On je ocenio da je licemerje Obradovića, koga je nazvao Đilasovim poltronom, još veće jer "u tu istu Skupštinu ulazi slobodno kad god poželi, pa više nikome nije jasno od koga i čega taj klovn oslobađa zgradu".

- Koliko već narednih dana će u holu Skupštine davati izjave i nastaviti besomučno da laže, ali će i uzeti pare iako u radu parlamenta nije učestvovao skoro godinu dana. Histerija koja je zahvatila Đilasa, Jeremića, Obradovića zbog sve manje podrške je sve veća i postaje ozbiljna pretnja za svakog ko nije deo njihovog klana ili ne misli kao oni - dodao je Mirković.

On je istakao da opozicija "nasiljem i na ulici neće doći na vlast koliko god oni to silno želeli, jer o vlasti odlučuju građani na izborima, a ne propali političari željni fotelja i novih lopovluka".

- Huliganisanje prethodne večeri najoštrije osuđujem i pozivam nadležne organe da što pre reaguju jer se ovome mora stati na kraj pre nego što pomahnitali pljačkaš Hilandara prolije nečiju krv - zaključio je Mirković.

#Aleksandar Mirković

'