AKTUELNO

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, komentarišući pokušaj upada u zdanje Narodne skupštine, kaže da je teško objasniti te postupke.

- Dokle će Boško Obradović? Ko to zna. Šta je smisao tog ulaska u Skupštinu? Sve da je ušao u Skupštinu i da je uveo 100 ljudi, 500 ili 1.000 ljudi, pa šta? Da li bi preuzeo vlast? Šta bi uradio – upitao je Šešelj u Novom jutru TV Pink.

- Recimo da je policija popustila sinoć i da su oni ušli u zgradu Skupštinu, šta bi oni mogli da urade? Da opet pokradu umetničke slike, da pokradu nameštaj, da polome kompjuterske uređaje, šta još? Da tamo unište biblioteku i arhivu… Da li je to cilj? To je čista destrukcija. Ja ne znam šta očekuju oni koji su sa njim u političkom savezu, jer ako se nešto gadno desi onda će snositi odgovornost i jedni i drugi – dodao je Šešelj.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, izgleda da postoji u Obradoviću neki problem koji bi on morao privatno da rešava, a ne na ovaj način.

- On je rešio da izazove nešto gadno. Uključujući i sopstvenu pogibiju. Malo fali, pa da se desi nešto nepredviđeno. Ja ne pretim, nego kažem – naveo je Šešelj.

Prema njegovim rečima, Obradović danima drži konferencije za štampu i niko ga ne ometa, a sinoć je pokušao nasilno da uđe u Skupštinu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Narodni poslanik ima pravo da uđe u Skupštinu kada želi, ali on očigledno provocira i želi neko zlo. Ne verujem da to zlo njemu može doneti neko dobro – ističe Šešelj.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Vojislav Šešelj

'