AKTUELNO

Ono što se sinoć desilo ispred Skupštine Srbije je dvostruko skrnavljenje, i zastave i državnog parlamenta, ragovao je predsednika Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma na sinoćnje nasilje ispred Skupštine Srbije.

„Da li je simbol delu opozicije u Srbiji i stranim plaćenicima puška uperena u predsednika države i meta iscrtana na predsedniku Srbije. Da li je to njihova poruka stranim investitorima i da li će to biti njihov izveštaj o radu i plan rada za naredni period“, upitao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

„Državna zastava je simbol svake države, tako i Srbije i u mnogim državama su predviđene visoke novčane kazne za skrnavljenje državnih simbola. Ono što se sinoć desilo ispred Skupštine Srbije je dvostruko skrnavljenje, i zastave i državnog parlamenta. Srpska zastava služi za ponos svim našim građanima, kao na primer sportistima kada se popnu na pobednička postolja. Uz zastavu se osvajaju medalje, promoviše svoja država, a ne ruši svoja država. Deo opozicije u Srbiji je pokazao, upotrebom državne zastave u rušilački pohod na Skupštinu Srbije, da ne poštuje ni državu, ni građane, ni institucije, već samo svoje strane nalogodavce, koji od pojedinaca u njihovim redovima traže da izazovu nerede u Srbiji“, izjavio je Marković.

Sada možemo očekivati da taj deo opozicije u Srbiji krampovima nasrne na izgrađene autoputeve, zgrade, kliničke centre, škole, vrtiće ..., pa će možda da pokušaju i da „jurišaju“ na helihoptere, avione i ostala oruđa i oružja Vojske i policije Srbije, na sve što je za ponos naše države. Nalogodavcima dela opzicije u Srbiji ne odgovara stabilna i politički i ekonomski sigurna Srbija kakva je danas. To je pokušaj da se od Srbije napravi Venecuela ili Bolivija. Takav scenario u Srbiji neće proći, jer građani Srbije će svoje predstavnike, kao i do sada, birati na izborima, a ne u stranim kabinetima“, poručio je Marković.

#Dragan Marković Palma

'