AKTUELNO

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da su "albanski šovinisti" i zvanično suspendovali sva prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji na slobodumišljenja i govora, time što su osudili Ivana Todosijevića na dve godine zatvora.

- Svi smo mi Ivan Todosijević. Ono što je on izrekao smeta im jer njihova lažna država kao kula od karata počiva na lažima i prikrivanju zločina, i zato se panično plaše svakog glasa istine - navodi se u pisanoj izjavi Đurića.

Todosijević je danas i zvanično postao žrtva aparthejda zbog smelosti da govori istinu, rekao je Đurić koji je najavio da će mu Srbija pružiti svaki vid zaštite od progona.

- Srpski narod niko ne može sudskim presudama i dekretima primorati da prihvati isfabrikovane interpretacije prošlosti, zatvori oči pred nepobitnim istinama o izmišljenom zločinu nad civilima u Račku i da pristane na zataškavanje zločina koje su činili teroristi UČK - predočio je Đurić.

Đurić je ukazao da je prištinsko pravosuđe nanelo nesagledivu štetu procesu pomirenja na Kosovu i Metohiji.

- Pozivam Srbe na Kosovu i Metohiji da nastave da jednako smelo i istinoljubivo kao i do sada govore o zločinima UČK i činjenici da su zapadne obaveštajne službe i njihova propagandna mašinerija kreirali lažnu sliku o događajima u Račku, kako bi NATO dobio povod za rat protiv SR Jugoslavije - rekao je Đurić.

#Kosovo

#Marko Đurić

'