AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarisao je pismo Dragana Đilasa predsedniku grupe Evropske narodne partije u EP Manfredu Veberu, uz poruku lideru Stranke slobode i pravde da se žali pogrešnoj adresi, jer, kako tvrdi, stranci više ne odlučuju ko će vladati u Srbiji.

U saopštenju koje je dostavio medijima Vulin kaže i da Đilas lako nalazi saveznike među Šiptarima, a teško među Srbima, što tumači činjenicom da kada stranci napadaju Srbiju Đilas je tu da ih podrži, a kada stranci pohvale Srbiju Đilas je tu da ih napadne.

"Za Đilasa mera svih stvari je stepen mržnje prema Vučiću. Zato Đilas lako nalazi saveznike među šiptarima, a teško među Srbima", ocenio je Vulin.

Vulin navodi i da Đilasa nije briga koliko njegova mržnja košta Srbiju i da je spreman da ugledom Srbije plati svaki račun ako ga neki stranac podrži, uz zaključak da Đilas plače na pogrešnoj adresi, jer stranci više ne odlučuju ko će vladati u Srbiji.

Đilas je u otvorenom pismu Veberu, koji je u okviru delegacije EP bio u radnoj poseti Srbiji, naveo da je veliki deo građana Srbije s nevericom saslušao njegove izjave o tome da s Aleksandrom Vučićem deli vrednosti i ideje borbe za nezavisne institucije, vladavinu prava i slobodne medije.

#Aleksandar Vulin

#Dragan Đilas

#Srbija

'