AKTUELNO

Odluku Osnovnog suda u Prištini da osudi na dve godine zatvora bivšeg ministra administracije i lokalne samouprave Ivana Todosijevića zbog izjave o Račku, advokat Goran Petronijević smatra skandaloznom predstavom kosovskog pravosuđa.

“Odluka suda u Prištini odraz je nemoći kosovskih sudova jer nemaju argumenata da pokažu da nije tačno to što je Todosijević rekao. A to što je on rekao je itekako tačno. Očigledno je Račak fabrikovan slučaj, koji je doveo do bombardovanja Srbije, iako je ta odluka bila donate godinu dana pre toga”, kaže Petronijević za Kosovo Onlajn.

Prema njegovim rečima svima je jasno da se u Račku nije dogodio maskar.“Na jedno mesto su dovedeni svi poginuli. Vilijem Voker je imao zadatak da napravi slučaj koji će u američkoj i svetskoj javnosti, posebno NATO zemljama, napraviti otklon prema Srbima. Račak više ne postoji ni u jednoj presudi jer su svi shvatili da je Račak namešten slučaj”, kaže Petronijević.

Oni su se uživeli u ulogu žrtve ali to je njihov problem, smatra Petronijević i dodaje da “ovakve presude govore o tome da, ne samo da u Prištini nemaju državu, nego je neće nikad ni imati”.

#Goran Petronijević

#Ivan Todosijević

#Kosovo i Metohija

'