AKTUELNO

Radne grupe Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova održale su sastanak u zgradi Skupštine Kosova, nakon čega je saopšteno da je program dveju stranaka usklađen 100 odsto, a da će konačni sporazum biti postignut početkom sledeće nedelje.

Nakon sastanka je novinarima rečeno da će se o podeli odgovornosti razgovarati tokom vikenda, a da će konačni sporazum biti potpisan početkom sledeće nedelje.

- Dogovor će biti postignut veoma brzo - rekla je Aljbuljena Hadžiu iz Pokreta Samoopredeljenje i dodala da će brzo biti sazvana i konstitutivna sednica Skupštine.

Istovremeno, Ljutfi Haziri iz DSK je rekao je da će se poštovati Ustav i da će razgovarati sa manjinama o učešću u vladi uz poruku da će se poštovati ustavna prava.

- Što se tiče manjina, poštovaćemo sva ustavna prava, razgovaraće se sa svim strankama, kandidat za premijera će preuzeti taj zadatak, Samoopredeljenje i DSK čine parlamentarnu većinu, verujemo da će biti stabilno upravljanje, a Srpska lista kakav će status imati u Skupštini je pitanje o kome ćemo odlučivati. Biće srpski ministri u vladi i biće ministara koji dolaze iz zajednica kako bi mogli da integrišemo sve političke snage - rekao je Haziri.

#Kosovo

'