AKTUELNO

Jedan od najglasnijih lidera Đilasovog Saveza za Srbiju Boško Obradović prvi je u redovima kada se govori o bojkotu izbora, a sad bi da uvodi monarhiju.

Takve ideje izneo je u jednoj televizijskoj emisiji.

- To je tema oko koje bi trebalo otvoriti jednu veliku javnu raspravu, pa jednog dana doći i do referenduma na kojem bi se građani o tome opredelili – kaže Obradović.

Na pitanje da li bi monarh trebalo da bude iz familije Karađorđevića ili iz familije njegove supruge, odnosno Obrenovića, rekao je da o tome treba da odluči narod.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Poslanik SNS Aleksandar Martinović odgovorio je Obradoviću kontrapitanjem. 

- Za prestolonaslednika imam nekoliko pitanja. Pošto monasi sa Hilandara već godinama pričaju o tome kako im je pokrao neke pare, pitam prestolonaslednika koliko para je tačno ukrao sa Hilandara i kada će da ih vrati? Pitam nadležne organe u Srbiji i Grčkoj dokle je stigla istraga protiv Boška Obradovića. On još uvek nije kralj tako da nema imunitet od krivičnog gonjenja - rekao je Martinović.

Obradoviću je postavio i pitanje kako to da je od čoveka koji je bio veliki zagovornik Dimitrija Ljotića, koji je zagovarao svetosavlje i pravoslavlje, kao sve saveze sa Rusijom, postao najveći američki prijatelj. 

#Boško Obradović

'