AKTUELNO

Direktor Sportskog centra "25. maj - Milan Gale Muškatirović" Jovan Knežević rekao je danas da je bivše rukovodstvo ovog centra pod kontrolom predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, na osnovu nalaza budžetske inspekcije Grada Beograda, napravilo minus znatno veći od milion evra.

Kako ističe, inspekcija je napravila izveštaj na 274 strane i podnete su krivične prijave.

- Dug je znatno veći od milion evra, skoro dva, bilo je mnogo nezakonitosti i nepravilnosti, ali ostaviću detalje nadležnim organima - rekao je Knežević na konferenciji za medije, dodajući da je nedvosmisleno potvrđeno da prethodni menadžment, ne jedan, nego svi unazad pet godina, nisu se vodili domaćinski, ni zakonito u rukovođenju centra.

- Određenim lokalima je izadavan prostor bez ikakvog javnog nadmetanja, po principu dogovora, nekim lokalima je dozvoljena prenamena bez zakonskog dogovora, za određena kašnjenja u plaćanju nekima nikad nije naplaćena zakonska kamata i budžet je tu oštećen za veliki novac - rekao je Knežević.

On je dodao da će novo rukovodstvo, uprkos svemu, uspeti da Centar Novu godinu dočeka "u plusu", bez obzira što je zatečeno očajno stanje, grejanje je bilo isključeno u maju, sa dugom većim od milion evra i kreditom od Adiko banke za refansiranje, a to nije učinjeno.

Knezević je ujedno poručio da ga neće uplašiti pretnje, koje su počele na promociji knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, a kulminirale sinoć kada je dobio pretnje smrću telefonom.

- Mene pretnje neće uplašiti, sinoć sam dobio pretnje smrću telefonom, sa nepoznatog broja da neću dočekati Novu godinu. Sve sam prijavio policiji. Ono što je bitno jeste da nijedna vrsta pretnje meni, saradnicima, porodici, na mene neće uticati. Nije prvi put da mi prete, to svakako nij način da se vodi politička borba, niti neka druga bitka. Ko god da je, neka mu je na čast - istakao je on.

Knežević kaže da sigurno neće odustati, jer u državi postoji red i neko ko može da ga zaštiti.

#Jovan Knežević

#Milan Gale Muškatirović

#bastać

#dug

'