AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić boravi u višednevnoj poseti Kini na poziv Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, u svojstvu šefa delegacije vladajućih stranaka država centralne i istočne Evrope, u okviru partijskog foruma saradnje mehanizma 17 plus 1.

Prvog dana posete, Đurić je govorio na ekonomskom promotivnom forumu o unapređenju ekonomske saradnje Srbije i Kine, kao i o razvoju ekonomskih i kulturnih odnosa sa osam najbogatijih provincija Kine čiji su predstavnici izneli programe ekonomske saradnje i mogućnosti investicionog ulaganja u Evropi.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Tokom prvog dana održan je i okrugli sto o partijskoj saradnji između Komunističke partije Kine i vladajućih stranaka država centralne i istočne Evrope, a delegacija predvođena Đurićem imaće čast da danas u Svekineskom kongresu razgovara i sa članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Jangom Sijaoduom.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

"Čelično prijateljstvo srpskog i kineskog naroda, ojačano snažnim vezama SNS i Komunističke partije Kine, koje se zasniva na ličnom prijateljstvu predsednika Vučića i Si Đinpinga, kao i čast da SNS predvodi delegaciju u okviru mehanizma 17 plus 1, još jednom su pokazali koliki ugled i poštovanje zbog postignutih rezultata Srbija i predsednik Vučić uživaju od strane kineskog rukovodstva, Komunističke partije Kine i države Kine", navodi Đurić.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Studijska poseta pored Pekinga obuhvata još i posetu Nančangu i Šangaju, najznačajnijim ekonomskim i političkim centrima Kine, saopštio je SNS.

#Kina

#Marko Đurić

#komunistička partija

'