AKTUELNO

Narodni poslanik Vladimir Đukanović govoreći o svojoj poruci Tanji Fajon gde joj je rekao "da se ne pravi mnogo pametna i da pazi šta i kako radi", istakao je da se od sinoć vodi jedna besmislenu kampanja i da će opet to ponoviti.

On je istakao da Fajon dve rečenice nije rekla na tom skupu i da je posle druge sesije otišla.,

-Valjda ju je mrzelo da tu sedi, a vidim da je ne mrzi da obilazi kafane i jutarnje senanse - rekao je Đukanović za Pink aludirajući na to da su se predstvanici Saveza za Srbiju sa Evropskim parlamentarcima sastali na doručku u hotelu Metropol.

- Ako je tako 'ajde svi da se sastanemo u Metropolu. Ovo je jedan bezobrazluk, jer ona nama priča na konferenciji za novinare da je dramatično, da sat otkucava, a što nam to nije rekla kada smo bili u Skupštini imala je priliku za to - zapitao se Đukanović i istakao da je ona održala jedan govor i da je onda otišla.

-Znači nju je mrzelo da sedi u Skupštini. To su nebitni likovi koji dolaze da nam postavljaju neke uslove, ona kao Sorošev stipendista i parlamentarac koji je bio sa Ivom Vajglom u Sloveniji, koja je direktno radila za nekadašnju DS ovde dolazi, jer je možda i Đilas negde izlobirao da ona bude neki pregovarač - primetio je on.

Kako ističe, treba da budemo korektni, da kaže u lice šta ima, a ne da ode na konferenciju i tamo da priča "ovakve gluposti".

-I ja ću svaki put to da ponovim, koliko god da šize ovi iz SzS – nemoj da se praviš pametna, zato što je to ružno i nekorektno i nemaš pravo da nešto tako - naglasio je Đukanović.

-Mi smo spremni, apsolutno da im izađemo u susret šta god požele, ja sam čak dao,jedan predlog da pozivam da se napravi neka varijanta da od ovog momenta pa sve,do kraja kampanje SNS nema ni jedan jedini sekund u medijima. Da imamo samo obavezu kad oni požele da imaju televizijski duel da moramo da se odazovemo na TV duel i da 24 časa svi mediji puštaju samo opoziciju. Pitali su me da li je to predlog SNS ja sam rekao da ću sve od sebe da dam i da ću se potruditi da to bude predlog SNS, onda su oni rekli da to neće - napomenuo je Đukanović.

Kako ocenjuje, šta god ponudite pripadnicima dela opozicije oni će stalno odbijati, zato što im je lepa ova situacija da glume žrtvu.

Govoreći o tome što se na jednom skupu predstavnika dela opoziciji preko telefona obratio Aleksandar Obradović, Đukanović se zapitao zar to nije narušavanje postupka.

-Odakle ti pravo da daješ izjave za medije, zamislite da je obrnuta situacija, da je protiv njih nešto, onda bi oni pričali kako je to strašno,kako se krše pravila i postupci, ono što je zastrašujuće o Bastaću više niko ne priča - podseća on i dodaje da oni imaju neverovtnu medijsku logistiku preko koje "pumpaju aferu Krušik".

- I vi ne možete da verujete šta oni rade i na šta su sve spremni, ali Bastać je stavljen po strani, Đilasov kriminal je stavljen po strani, zato što mora samo o ovome da se priča-zaključio je Đukanović.

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je mesto za dijalog Skupština Srbije, kao i da tu SzS ima poslanike u različitim partijama. Tu oni treba, kako naglašava, da uzmu učešće ukoliko žele da na jedan fer i racionalan politički način rade na unapređenju izbornih uslova.

-Ali to je ono što bi bio bukvar političke korektnosti i najbolji način da dođete do dogovora vlasti i opozicije, pošto oni žele da se čitav proces vodi oko njihovih nesprovodivih zahteva koji su sami po sebi u svakom smislu sporni. Oni onda pokušavaju da konstruišu neku alibi priču nebili onda paralelno s tom pričom hvatajući za rukav neke od evropskih parlamentaraca probali da poboljšaju okolnosti koje im garantuju veći rejting - zaključio je Dejan Vuk Stanković.

#Dejan Vuk Stanković

#Vladimir Đukanović

'