AKTUELNO

Navodi Saveza za Srbiju da se naša zemlja bavi trgovinom oružja su gnusna laž, kaže direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović.

- Mučan je taj politički život nekoga ko mora fabrikuje laži protiv svoje zemlje zarad lične promocije, zarad nasilnog ili bilo kakvog dolaska na vlast. Zamislite da vi u 21. veku bez i jednog dokaza optužite svoju zemlju da se bavi prodajnom oružja teroristima – naveo je Milovanović za Pink. 

On objašnjava da je mehanizam trgovine oružjem takav da Srbija kada proda oružje drugoj zemlji, šta će ta zemlja da radi sa njim je odgovornost isključivo te države. 

- Sve svetske sile Amerika, Rusija, Francuska, Nemačka, Kina... precizno prate svaku trgovinu oružjem, posebno između država, tako da ta priča, gde hoćete da spinujete kako vaša država sarađuje sa teroristima je jedna od najgnusnijih laži koju je Savez Dragana Đilasa izrekao – istakao je Milovanović.

On je ukazao da se Srbija priključila velikom broju država koje se bore protiv Islamske države i da bi bila sankcionisana kada bi i jedan primerak oružja prodala bilo kojoj terorističkoj organizaciji.

- Za Đilasa i Mariniku je što gore to bolje. Da se ne priča o tome šta se u Srbiji radi i gradi, jer njima to ne odgovara. Oni žele da svoju zemlju oblate, da je predstave kao zemlju četvrtog sveta u kojoj se ispod miške nose mitraljezi i prodaju teroristima. To je jedna teška laž. U nekoj drugoj zemlji bi se za to odgovaralo – naveo je Milovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Dr Darko Trifunović, sa Falukteta bezbednosti podseća da se bliže izbori, te da je priča o trgovini oružjem deo izbornog inžinjeringa, koji podrazumeva konstruidanje različitih afera.

On je ukazao da je proizvodnja oružja i trgovina oružjem veomakontrolisana posebno sa aspekta međunarodne zajednice.

- Ako prodate bilo kojoj zemlji oružje šta će ona da uradi sanjim je njen problem, jer ona tada postaje predmet monitoringa – naveo je Trifunović.  

#Darko Trifunović

#Saša Milovanović

'