AKTUELNO

Odbornik SNS u Skupšini grada Beograda Vladimir Orlić izjavio je danas da su izjave potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, koja je optužila državni vrh za navodnu trgovinu oružjem, besmislica i notorna budalaština.

Orlić je novinarima u holu Skupštine grada Beograda rekao da Tepić ponavlja "fantazmagorije" na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o izmišljenim aferama u vezi sa navodnim izvozom naoružanja.

U moru lažova, rekao je Orlić, Tepić se trudi da se istakne kao patološki lažov u šta je, dodao je, narod Srbije u nekoliko navrata imao priliku da se uveri.

- Pre dve godine, Tepić je širila lažne vesti pričom kako neke srpske paravojne formacije ne znam šta rade po Kosovu i Metohiji i to je sve ilustrovala kao nekim pratećim fotografijama koje su korpus delikti da bi se ispostavilo da je cela priča potpuna laž, a te navodne fotografije koje su ne znam kakav dokaz za ne znam šta su bile animacija iz video igrice - rekao je Orlić.

Podsetio je da je nedavno, ispred galerije Progres, zapaljena knjiga zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i dodao da je Tepić tvrdila da niko od njih nije nikakvu knjigu palio, već da je zapravo pravi krivac SNS.

-Kako smo mi tamo poslali nekoga, mi knjigu palili, a njih hoćemo na pravdi boga da optužujemo. I nije prošlo ni 15 dana, lično je Dragan Đilas morao da sazove konferenciju za štampu i sam prizna da su i Tepić i svi ostali lagali i da je istina da su oni palili knjigu, odnosno da je njihov aktivista u svemu tome učestvovao - dodao je Orlić.

Orlić je ocenio da laži na račun Aleksandra Vučića izgovaraju zbog toga što su kivni jer je Vučić uspeo da na značajno viši nivo podigne našu namensku industriju u odnosu na, kako je rekao, bedu u kojoj su je ostavili Djilas i njegovi novi-stari poslušnici.Orlić je naveo da je "Krušik" završio 2018. godinu sa pola milijarde u plusu i upitao:-Može li onda neko da kaže da tu neko nešto zloupotrebljava i pravi štetu…kakva je tu šteta za bilo koga ako ima i više ljudi, i više posla, i veći se izvoz pravi i bolji je poslovni rezultat?.

Orlić je dodao da je politika SNS i Aleksandra Vučića da se u Srbiji povećavaju prozivodni kapaciteti, izvoz, broj zaposlenih, da rastu standard i plate.

#Marinika Tepić

#Vladimir Orlić

#reagovanje

'