AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je danas na izjavu šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikole Jovanovića da izveštaj o realizaciji budžeta pokazuje nizak stepen realizacije projekata u Beogradu, navodeći da to nije tačno i da je Jovanović čitao pogrešan rebalans.

Jovanović je, uoči početka sednice gradskog parlamenta, rekao da je do prvog oktobra od 19,3 milijardi dinara realizovano 6,5 milijardi i dodao da je mali broj ukupnih investicija razlog zasto u Beogradu "nema škola, vrtića ili zašto pucaju vodovodne cevi".

Vesić odgovara da Jovanović i "njegov šef" Dragan Djilas moraju da se odluče da li žele da se u Beogradu gradi ili ne.

- Kada gradimo, kukaju kako su svuda gradilišta i kako se radi, a sada kažu 'niste potrošili dovoljno sredstava, znači ne gradite dovoljno' - rekao je Vesić.

Naveo je da je Jovanović čitao pogrešan rebalans, odnosno rebalans dva, koji od danas više ne važi.Sada važi rebalans tri, rekao je Vesić i precizirao da je sa današnjim danom u Beogradu ugovoreno 12,6 milijardi dinara investicija.

- Kad ugovorite nešto, plaćate po određenoj dinamici. To što je potrošeno nešto manje, ne znači da neće biti plaćeno do kraja godine, kako se koja situacija bude ispostavljala. U ovom trenutku je ugovoreno 12,6 milijardi dinara, što je u odnosu na 15 milijardi, koliko je po rebalansu tri, 84 odsto iskorišćenja - dodao je Vesić.

Naveo je da Đilas i Jovanović ne razumeju da Grad Beograd ima veoma dobru saradnju sa Republikom i da postoji niz projekata u glavnom gradu koje finansira Republika, a među kojima je i izgradnja metroa.

#Goran Vesić

#Nikola Jovanović

'