AKTUELNO

Niš sada ide u pravcu razvoja i napretka, novi autoput je značajan za ovaj deo Srbije, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović za TV Pink.

Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je juče na otvaranju istočnog kraka Koridora 10,koji je povezao Srbiju i Bugarsku da je kao nekada Berlinski zid, ovog puta zid između Srbije i Bugarske srušen.

Borisov je juče takođe poručio da se otvaranjem istočnog kraka Koridora 10 spajaju Zapadna i Istočna Evropa.

Predsednik Vučić je rekao je da je mnogo srećan što je na otvaranju i da ovo mnogo znači za našu zemlju. 

- Ovo pokazuje da smo velika zemlja, da možemo napornim i vrednim radom da postignemo mnogo - rekao je predsednik.

Gostujući u Novom jutru Pink televizije gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da,Koridor 10 ima višestruki značaj za celu zemlju, pre svega za ovaj deo Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

- To je značajno za ceo jugositok naše zemlje, pre svega za Niš koji je sada grad koji nije moguće zaobići. Mnogo toga u zadnjih nekoliko dana desilo se za značaj u ovom delu Srbije, a pre svega oseća se boljitak – kazao je Bulatović, isitičući da u Niš stižu investicije, kao i da je niški aerodrom „Konstantn veliki“ značajno doprineo razvoju ovog grada.

- U jednoj godini smo ostvarili rezultat veći nego trideset godina postojanja aerodoroma. To govori  o potrebi ulaganju dražve u aerodrom. Danas imamo 22 destinacije prema kojima se putuje. Zadnja odluka Vlade Srbije o uvođenju novih linija, važna je za ekonomski i privredni razvoj, važno je za nove investitore i turzizam. Imamo nove hoteli koji su se završili, od hotela Nais koji je juče ugostio premijera Bugarske, tu su i hoteli Niš i Ambasador – istakao je gradonačelnik Niša, ističući da je Niš stao na svoje noge i ide u pravcu razvoja.

Slobodan Samardžija bivši dopisnika dnevnog lista "Politika" iz Moskve kazao je su dobri putevi značajni za razvoj cele države.

Foto: TV Pink Printscreen

- Veoma smo svesni da kada gledamo slike sa puteva, kakve gužve mogu da se stvore dok se čekalo da se auto-put stavi u funkciju. Danas ne može da se čeka na protok robe. Do skoro nije bio takav slučaj, sada se to menja – smatra Samrdžija.

Kako je objasnio, sada se očekuje da se oseti boljitak novih puteva u Srbiji kako u boljem saobraćaju, tako i u povezanosti sa drugim zemljama.

- Ovaj autoput dopineće da se upravo granice brišu – smatra Samrdžija.

Bulatović kaže da novi autoput zbog svog kvaliteta znači i manje gužve, bolji tok saobraćaja, pa manje i i nesreća.

- Jedan ljudski život vredi, zbog toga sam siguran da će ovo doprineti da smanjenju saobraćajnih nereća – dodao je.

#Auto-put

'