AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Indije Subramanjamom Džaišankarom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Vučić je izrazio zahvalnost na principijelnom stavu Indije po pitanju nepriznavanja,jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije. Više od 70 kompanija iz Indije posluje u Srbiji, a postoji interes i mnogih drugih za investicije u Srbiji, naročito u oblasti poljoprivrede, IT industrije i turizma.

"Ukidanje viza za indijske državljane rezultiralo je značajnim povećanjem broja indijskih turista u Srbiji", istakao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

On je naglasio da ova poseta ima poseban značaj imajući u vidu da je ovo prva,poseta ministra spoljnih poslova Indije posle više od dve decenije i istakao da je Srbija,ponosna na činjenicu da dve zemlje imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa.

Vučić je čestitao jubilej, 150. godišnjicu od rođenja Mahatme Gandija, jednog od najznačajnijih političkih lidera i mislilaca koji je značajno uticao na međunarodne,odnose u novije vreme.

Predsednik Srbije uputio je pozdrave i poziv predsedniku Vlade Indije Narendri Modiju da poseti našu zemlju.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Ministar Džaišankar istakao je da je dalji svestrani razvoj ekonomske saradnje, kroz unapređenje trgovinske razmene i investicione saradnje, jedan od prioriteta u odnosima dveju zemalja.

#Aleksandar Vučić

'