AKTUELNO

Opštinski odbor SNS Žitorađe saopštio je večeras da Dragan Djilas iznosi neistine kada je u pitanju predškolska ustanova Prva radost u tom mestu i ističu da je sproveden konkurs za prijem dece u celodnevni boravak, kao i da je komisija sprovela rangiranje u skladu sa zakonom.

- Kako prostorni kapaciteti ne dozvoljavaju prijem sve dece u vrtić postoje i deca koja su na žalost našla ispod crte za prijem, među kojima je i mala Marta Milojević - navodi se u saopštenju OO SNS Žitroađe.

Oni ističu i da je prosvetni inspektor Ministarstva prosvete u najkraćem roku postupao po prijavi roditelja i nije našao nepravilnosti u radu komisije.

U kontekstu potrebe i male Marte i druge dece prosvetni inspektor je 3. novembra naložio da se direktor obrati lokalnoj samoupravi za finansiranje i proširenje kapaciteta od 20 odsto, što je direktor i uradio već narednog dana i taj zahtev će biti usvojen na prvoj sednici SO Žitorađa, navodi se u saopštenju.

Oni navode i da ovih dana kreće dogradnja postojećeg objekta predškolske ustanove Prva radost koji će povećati kapacitete za još četrdesetoro dece, nakon čega u opštini Žitorađa neće postojati lista čekanja.

Srpska napredna stranka bori se za svetju budućnost sve dece u Srbiji i sva deca su joj pođednako važna i vredna za razliku od Djilasa, Bastaća, Jeremića i Obradovića.

Oni podsećaju da je Djilas Beograd ostavio u ogromnim dugovima, a da od dece oteo objekat za dnevni boravak kako bi pravio rijaliti program i zgrtao milione evra.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je ranije danas da je iz vrtića u Žitorađi izbačeno dete člana ŠP, zbog kako kaže, njegovog opozicionog delovanja.

On je na osnivanju lokalnog odbora te stranke u Kikindi rekao da oni koji izbacuju decu iz vrtića samo zato što im je neko od roditelja član opozicione političke stranke treba da odgovaraju.Ocenio je i da se u obračunu sa političkim neistomišljenicima "ne preza ni od čega".

#SNS

'