AKTUELNO

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović ističe da Srbija vodi diplomatiju koja podrazumeva provlačenje kroz "iglene uši" između istoka i zapada, različitih interesa velikih i moćnih, čuvajući svoje interese, svoj narod i svoju zemlju i uspevajući ekonomski da napreduje.

Kako je dodao, pregovori će morati da se nastave, ako se kosovski Albanci dogovore oko toga kako će izgledati vlast. 

Govoreći o pokušajima Albanaca da izbegnu Srbe prilikom formiranja vlasti, Milovanović je ocenio da to neće biti moguće.

- Albanci ne registruju Srpsku listu koja je dobila najveću podršku Srba, pokušavaju da nađu neke "privatne Srbe" koji nemaju nikakvu podršku našeg naroda. Mislim da je taj njihov manevar ne može da prođe, kao i priča sa trovanjem glasova iz Srbije – naveo je Milovanović.

On je istakao da država i predsednik i svi oko njega mudro i pamento rade, te da je uveren da će dati maksimum da sačuvaju sve što je moguće sačuvati za razliku od dela opozicije koja ništa ne radi po tom pitanju.

Foto: TV Pink Printscreen

Politički analitičar Branko Radun je govoreći o sastanku Metju Palmera i Aleksandra Vučića, ocenio da Srbija nastavlja dosadašnju politiku.

- Iz dosadašnje politike koju vodi Vučić je jasno da je Srbija spremna na dijalog i kompromise, čak i na neke nove kompromise. Demonstrirali smo to više puta, pa i sam Briselski sporazum je potvrda toga, a sa druge strane postoji nešto što je vitalni nacionalni interes – Srbija ne može priznati Kosovo – naveo je Radun. 

 On je dodao da se zarad neke vrste podrške ne može biti protiv sebe i svoje zemlje i potpisati nešto što niko ne bi prihvatio.

Radun je istakao da je dobro što Srbija komunicira i demonstrira spremnost za dijalog, ali da postoje određene crvene linije prekokojih ne može da se pređe. 

#Branko Radun

#Saša Milovanović

'