AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Holandije Stefom Blokom.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Holandiji na podršci koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i naglasio da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri, pre svega na planu ekonomske saradnje, ali da je neophodno unaprediti i politički dijalog. ,
,„Zalažemo se za intenziviranje kontakata na najvišem nivou, jer bilateralne posete i kontinuitet sureta doprinose unapređenju sveukupnuh odnosa dveju zemalja, kao i boljem međusobnom razumevanju“, rekao je predsednik Vučić i uputio poziv Njegovom kraljevskom visočanstvu kralju Viljemu Aleksandru i kraljici Maksimi da posete Srbiju.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju od ključnog interesa stabilizacija prilika u regionu. „Mi smo čvrsto uvereni da dijalog predstavlja jedini put za rešavanje svih otvorenih pitanja“, naglasio je predsednik Vučić ukazavši na neophodnost postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Ministar spoljnih poslova Holandije Stef Blok rekao je da je veoma važno ostvariti napredak u oblasti vladavine prava s čim se saglasio predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

#Aleksandar Vučić

#Holandija

'