AKTUELNO

Urednik portala „Embargo“ Predrag Jeremić smatra da je za Srbiju najbolje da pokuša da vrati problem Kosova u Ujedinjene nacije, jer Amerika neće promeniti stav po tom pitanju.

Prema njegovim rečima, Metju Palmer je samo potvrdio ono što Amerika sporovodi,poslednjih 30 godina na Balkanu.

- Sigurno je da se novi ambasador dobro informisao i da je od obaveštajnih službi,dobio sve ono što je trebalo da zna o stanju na Balkanu. Njihova politika je,ponovo igra mačke i miša, toplo – hladno, šargarepa na dugom štapu...Ono što,posebno zabrinjava je činjenica da i dalje kažu da Srbija mora priznati,nezavisnost Kosova i odreći se južne srpske pokrajine i da nema ulaska u EU bez,priznanja Kosova – naveo je Palmer.

On je podsetio da je srpski narod verovao da će se nešto promeniti dolaskom,Trampa.

- Sada smo svedoci da se ništa nije promenilo, čak je mnogo veće licemerje.,Američka spoljna politika se ne menja, bez obzira da li je republikanac ili,demokrata na vlasti – rekao je Palmer.

Kako je dodao, Amerika ima svoj cilj i neće odustati od njega ma koliko to bilo,pogrešno. 

- Za nas je jedino ishodište da pokušamo da vratimo problem Kosova u UN.  Znamo ko nam je to uradio, ko je izmestio to pitanje, ko nam je stavio omču oko vrata – naša pogrešna spoljna politika u vreme dosmanlija, Borisa Tadića, Vuka Jeremića, Dragana Đilasa... Oni mudro ćute. Njih Kosovo ne zanima, samo vlast – naveo je Palmer.

Foto: TV Pink Printscreen

Urednik političke rubrike u listu „Alo“ Veljko Nestorović smatra da se Evropa samo,delimično pita o tome ko će biti nove članice EU i da je Amerika ta koja vodi,glavnu reč u svetu. 

- Što se tiče američkog stava, to nije ništa novo. Za Ameriku je Kosovo,nezavisno, pa je nezavisno, oni očekuju da ga priznamo. Pitanje je da li su za,kompromis ili ne. Palmer samo priča o tome šta Srbija treba da uradi, odnosno,šta nije uradila – dodao je Nestorović.

Kako je napomenuo, u Americi postoje dve struje – Palmer je predstavnik te stare,struje, koja smatra da je Srbija kriva za sve već 30 godina, a Grenela je,postavio Tramp koji ima donekle drugačiji stav.

-Međutim, nisam siguran koliko on može da pomogne i koliko je upoznat sa situacijom – dodao je Nestorović.  

#Novo jutro

'