AKTUELNO

Za Bastaća i njegovu ekipu se znalo da su kriminalci, pa čak i siledžije, ali ovo što dogodilo, da je vezao sopstvenog kuma i da ga je tukao devet sati, pokazuje na šta su sve spremni, rekao je za Pink, ministar odbrane Aleksandar Vulin.

“Da li smo svesni o čemu uopšte pričamo. Sada kada vidimo šta oni rade jedni drugima, razumemo zašto su radili i druge stvari. On je devet sati tukao sopstvenog kuma. Zamislite da vaše dete ode u tu partiju i dogodi se da mu se, iz nekog razloga zameri… treba da ga tuku”, rekao je Vulin, i dodao:

“Ako posle ovoga Tužilaštvo ne bude sprovelo ozbiljnu istragu i ukoliko neko ne bude završio u zatvoru, onda Srbija više nije pravna zemlja.

O priznanju Draga Đilasa da je član njegove partije Stranke slobode i pravde zapalio knjigu zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, Vulin je rekao da je smešno kako su nekoliko puta pokušali da uređuju svoje izjave o tome, kako bi pokušali da ublaže svoju odgovornost.

“Svaki put imaju istu laž. Svaki put kada urade nešto u šta iskreno veruju, kada vide reakciju javnosti, optuže SNS. Nakon toga, kada se dokaže da nije tačno, više se ne vraćaju na to, ne žele više o tome da pričaju”, rekao je Vulin.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ne bi ga čudilo da na kraju, ukoliko se dokaže da je Bastać kriv, Đilas izađe i izjavi kako je on zapravo član SNS.

“Kada se govori o lošoj atmosferi u političkom životu i društvu, zapitajmo se ko ju je napravio. Oni što batinaju svoje kumove i napadaju radnike koji vredno rade na Trgu republike, ili oni koji se trude u Parlamentu, u medijima i svude gde političari i treba da se bore”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, želi da bude maksimalno uzdržan, i dodaje da želi da veruje da nisu svi u opoziciji Bastać i Miljuš.

“Zar u našem Beogradu, u Knez Mihajlovoj treba da gledamo razbijene glave. Zašto bismo linčovali nekoga. Odakle im ideja da izjave da će nas juriti po ulicama i da ćemo plivati Savom. Ne znam odakle im takve ideje”, rekao je Vulin.

Kako kaže, nakon ovoga što su videli od strane Bastaća, mnoge stvari postaju,jasnije.

“Ovo što se desilo i o čemu svedoči Bastaćev kum, dogodilo se sada, oni sada to rade, dok su navodno pod pratnjom svih službi… Oni zapravo rade šta hoće i kako god hoće”, rekao je Vulin.

Kako kaže, ukoliko se ovo desilo, Bastać ne sme da ostane na slobodi.

“Da se ovo desilo na nekom ratištu, to bi bio ratni zločin. A desilo se u našem gradu, od strane nekoga ko navodno čuva grad i ljude u gradu”, rekao je Vulin.

#Aleksandar Vulin

'