AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučića istakao je, nakon oproštajne radne večere koju je priredila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini u Briselu, da je sastanak bio dobar i otvoren.

- Svi su rekli šta su imali, znao sam da će rezultat biti ovakav. Naš strateški put jeste put ka EU i to nikada niko neće dovoditi u pitanje. Guramo dalje i sa ekonomskim reformama. Želimo da pređemo plan koji je zadala Svetska banka – rekao je Vučić.

Kako kaže, to je strateški put, i dodaje da taktički moraju da se prilagođavaju tome.

- Naš je cilj da uradimo sve što možemo i da sarađujemo sa svim u svetu. Danas sam i Junkeru rekao da sam srećan što naš vinjak možemo da prodajemo i u Moskvi i u Briselu. Ono što je za nas važno jeste da vidimo ta su njihovi stavovi ali da guramo našu politiku – rekao je Vučić, i dodao da su molili danas za Železaru, koja postaje izvoznik broj jedan.

Kako kaže, kada je regionalna saradnja u pitanju rekao je da je srećan što su ljudi razumeli da treba da gledamo sebi i da rešavamo svoje probleme.

- Svi su razumeli da ćemo videti da se sastajemo sve češće i to bez evropskih posrednika – rekao je Vučić.

Komentarišući optužbe Marinike Tepić, Vučić je rekao da ga je sramota da govori o tome i da nema veze sa tim optužbama.

- Oni nemaju pojma šta pričaju. Nesrećni mučenici koji ne znaju šta će sa sobom, i koji varaju i lažu narod. Međutim, u laži su kratke noge. Ko dokaže da sam i jedan metak prodao nekoj firmi, ja više neću biti predsednik – rekao je Vučić.

Kako kaže, oni pojma nemaju ni o odnosima u svetu, i dodaje da su amateri i neznalice.

#Aleksandar Vučić

'