AKTUELNO

Stefanović je, iz sedišta Srpske napredne stranke u Beogradu, za Pink poručio da SNS ima realne ciljeve za koje vredno radi i koje ostvaruje.

- Uvek predstavljamo ono što smo uradili ali uvek hoćemo još. Želimo da postavimo jasne ciljeve da ljudi da ostanu u Srbiji i da vide budućnost svoje dece u svojoj zemlji - poručio je danas član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović prilikom obeležavanja stranačke slave Svete Petke. Stefanović, koji je ove godine bio domaćin slave, istakao je da su naprednjaci ponosni na rezultate koje su postigli u proteklih 11 godina.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

-Baš tako kao što je i bio naš plan kada smo osnivali Srpsku naprednu stranku, osnovali smo je zbog promena u Srbiji, zbog promena koje će značiti bolji život svim građanima Srbije, rezultata koji znače napredak naše zemlje, sigurniju ekonomiju, budućnost u koju mogu da veruju svakog dana i da vide rezultate tog ogromnog rada - naglasio je on za Pink.

-To je mislim jedna od važnijih poruka i svim članovima naše stranke, da nikada nećemo biti stranka elite, već da ćemo biti stranka koja će razgovarati sa svima i uvek će biti prostora da se neko novi uključi u naše redove ko može da doprinese da Srbija i njeni građani žive bolje i ostajemo posvećeni tom planu – istakao je on.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je naglasio da će večeras u Spensu predsednika te stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića obratiti i članovima stranke i građanima Srbije, baš sa novim ciljevima, baš sa onim šta su ciljevi za budućnost.

-Mi nismo neko ko se zadovoljava postignutim - naglasio je Stefanović.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Govoreći o ciljevima, Stefanović kaže da uvek predstavljaju ono što su uradili, naglasivši da je dobro to što su uradili ali da žele još.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

-Kada je Vučić prošle godine govorio da će Srbija sledeće godine biti još snažnija, da će biti još bolje plate i manja nezaposlenost, mnogi nisu verovali, ali sada vide da se ostvarilo. Želimo da ostvarimo nove ciljeve koje treba da donesu dalja veća primanja građanima, napredak države u svim sferama i od Srbije naprave državu u kojoj žele da ostanu građani - objasnio je on.

Istakao je da su ciljevi, koje je sebi SNS postavila, realni, podećajući da je 2012. kada je nezaposlenost iznosila 26 odsto, najavila stranka da će značajno smanjiti broj nezaposlenih, a u to niko nije verovao, a da je danas na 10,2 procenata.

-Sve fabrike su deo nasleđa Vučića i SNS, podržali smo državne institucije i dali snagu ljudima koji su hteli da rade za zemlju. Zbog toga smo doveli investitore. Danas imamo drugačiju budućnost i ugled. Kada postavimo nove ciljeve uvek ih postavimo u realnim rokovima. Kada smo govorili da ćemo svake godine graditi najmanje 50 kilometara autoputeva, to smo činili, kada smo rekli da ćemo imati jaču policiju i vojsku, to smo uradili, isto i kada smo najavili da će prosečna plata biti 500 evra. Naš program je omogućio to - istakao je Stefanović.

Naglasio je da je veliki rad, posvećenost narodu, ali i politika predsednika Vučića nezavisne Srbije, koja brine o svojim interesima, doprinela tome.

-Borili smo se za to da Srbija bude zemlja svih svojih građana, koja vodi računa o svojim interesima - rekao je Stefanović.

On se osvrnuo i na nedavne napade i pretnje opozicionih stranaka iz SzS, rekavši da je to skandalozno.

-Prete ženama i ljudima koji samo rade svoj posao, sudijama, tužiocima, učiteljima, samo zato što se nekom od njih ne sviđaju. To je skandalozno - rekao je Stefanović, dodajući da moraju da shvate da to nije ono što zele građani, jer građani žele stabilnost i mir.

#Nebojša Stefanović

'