AKTUELNO

Aljbin Kurti je opsednut Srbima i Srbijom i ne prestaje da gazi i nipodaštava srpski narod na Kosovu i Metohiji i njegovu izbornu volju, izjavio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Prema njegovim rečima, samo iz opsesivne mržnje može proisteći ta količina bahatog gašenja prava na političku volju čitavog jednog naroda.

- Možda će Kurti u Radi Trajković i Nenadu Rašiću naći partnere za ostvarivanje svojih velikoalbanskih ciljeva, ali to neće biti srpski politički predstavnici - naglasio je Đurić u saopštenju.

On je naveo da Kurtijev flert sa pomenutima, "koji od srpskog u sebi imaju samo ime i prezime", ne može prikriti i zamaskirati njegovu mržnju prema svemu srpskom.

Srpska lista je na poslednjim izborima dobila ekskluzivno pravo da artikuliše srpske državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji, i niko, pa ni Aljbin Kurti, to pravo joj ne može oduzeti, zaključio je Đurić.

Kurti, kandidat pokreta Samoopredeljenje za premijera privremenih prištinskih institucija, ponovio je danas da će u slučaju da bude izabran na tu funkciju, njegova vlada imati barem jednog ministra iz srpske zajednice, ali da on neće morati da bude iz Srpske liste.

#Marko Đurić

'