AKTUELNO

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da je "prostitucija u srpsku politiku ušla sa Borisom Tadićem kao predsednikom Srbije", kada se, kako kaže, izvinio Hrvatima za građanski rat koji su vodili sa Srbima, prevario Rusiju u UN i izbacio UNMIK, a doveo Euleks.

Vulin navodi za primer i Tadičevu političku nedoslednost prema glasačima Demokratske stranke, kada je sa SPS potpisao deklaraciju o pomirenju samo da bi, kako kaže, uprkos porazu na izborima bio na vlasti.

-Prostituciju u politiku Tadić je uveo na velika vrata kada je u trenucima proglašenja kosovske nezavisnosti pobegao u Rumuniju, a posle uveo granice među Srbima i pohapsio one Srbe koji su granice rušili. I dok je bio na vlasti i sada nudio se i nudi se svakom strancu za malo ili malo više vlasti", naveo je Vulin reagujući na izjavu Borisa Tadića da je predsednik Vučić "trgovac ljudskim dušama i da je kao makro na ulici".

Vulin je ocenio da Tadić ima pravo da promoviše "sopstvenu političku prostituciju kao princip" i da mu to dobro ide, ali da u oceni drugih ne treba da polazi od sebe.

#Aleksandar Vulin

#Boris Tadić

'