AKTUELNO

Video snimak šetnje novosadskim ulicama objavljen je na zvaničnoj instagram stranici srpskog predsednika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade, Ana Brnabić, prošetali su večeras novosadskim ulicama sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevim i Edi Ramom.

View this post on Instagram

Noćna šetnja novosadskim ulicama.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Vučić i Brnabić su prethodno priredili večeru za dvojicu premijera, koji su ranije danas doputovali u Beograd, odnosno Novi Sad.

Video snimak šetnje novosadskim ulicama četvoro zvaničnika Srbije, Severne Makedonije i Albanije, objavljen je na zvaničnoj instagram stranici srpskog predsednika.

- Neverovatno je što smo svi ovde i što pokušavamo da realizujemo nešto o čemu se dosad samo govorilo - rekao je Rama.

- To što sam ovde znači unapređenje naše saradnje. Zajedništvo koje prezentuje je neophodno za naše građane, političare, biznismene i radnike. Imamo ogroman kapacitet, koji nažalost nije iskorišćen dosad - rekao je Zaev.

- Srećan sam što sami možemo da razgovaramo i da se dogovoramo o boljoj budućnosti za naše ljude - rekao je predsednik Srbije.

Zaev i Rama doputovali su u Beograd, odnosno Novi Sad, na inicijativu predsednika Vučića, gde će sutra biti održan trilateralni sastanak.

Na tom sastanku glavna tema razgovora biće predlog srpskog pedsednika o ustanovljavanju "malog Šengena".

Cilj tog predloga je bolje povezivanje tržišta žemalja regiona i uklanjanja barijera u poslovanju i slobodnijem protoku robe, ljudi, usluga i kapitala na tržištu koje obuhvata 20 miliona ljudi.

Dosadašnja iskustva su, naime, pokazala da kamioni sa robom na graničim prelazima između zemalja regiona čekaju duže od 20 sati.

#Aleksandar Vučić

#Edi Rama

#Zoran Zaev

'