AKTUELNO

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković ocenio je da je sinoćni nastup predsednika DS i jednog od lidera SzS Zorana Lutovca na Javnom servisu najbolji dokaz da SZS ne želi nikakav dijalog i da, kako je rekao, pod okriljem laži samo traži opravdanje da ne izađu na izbore jer su i sami svesni da nemaju podršku građana.

- I sami su svesni da su poslednji izbori na KiM jasno pokazali da su kandidati koji su bili protiv Srpske liste, protiv Srbije, katastrofalno poraženi. To je Draganu Đilasu još jedan dokaz da nikako ne sme ili ne bi trebalo da izađe na izbore jer bi time zapečatio svoju političku sudbinu pošto i Đilas, i Jeremić i bilo ko iz tog propalog SzS nema poverenje i podršku građana - rekao je Mirković.

On je za Studio B rekao da je SNS uvek spremna na svaki vid dijaloga sa opozicijom i da prihvati sve njihove zahteve, koji imaju smisla. Sa druge strane, kaže, predstavnici SzS samo traže bilo kakav razlog da ne izađu na izbore jer su svesni da bi bili ubedljivo poraženi. Ocenio je da je gostovanje Lutovca na RTS-u pokazalo i da SzS nema politiku.

- Sinoć smo po ko zna koji put bili u prilici da vidimo da predstavnici SzS, posebno Lutovac nemaju ama baš ništa da ponude građanima sem proste demagogije, laži i mržnje i to baš na RTS-u, koji danas besomučno napadaju - rekao je Mirković.

Kako je dodao, to je samo jedan u nizu dokaza da predstavnici SzS jedino žele da se opet vrate na vlast na vlast i ubiraju prihod samo za sebe i svoje najbliže saradnike.

- Sve ono što danas radi Lutovac, nakon packi koje je dobio od Boška Obradovića i svog gazde Dragana Đilasa, jeste pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa činjenice da je upravo Đilas, dok je bio na vlasti, sa svojim firmama prihodovao čak 600 miliona evra što je dovoljno za izgradnju 2.000 vrtića, a da mu je od tih 600 evra neto prihod bio više od 100 miliona evra - rekao je Mirković.

Kako je dodao, Lutovac, Obradović i ostali iz SzS pokušavaju neistinama da to prikriju i skrenu pažnju javnosti sa konkretnih podataka.

- Nećemo odustati od pitanja kako je Đilas od neuspelog preduzetnika sa tri ugašene firme iz Češke i 74.000 evra koje je doneo u Beograd postao takav tajkun da sada samo u nekretninama ima 25 miliona evra - istakao je Mirković.

Kako je zaključio, sramota je da ljudi koji su upropastili Beograd i Srbiju žele da se vrate na vlast samo da bi opet profitirali.

#SZS

'