AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o organizaciji posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i zajedničkom obeležavanju značajnog jubileja – 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Predsednik Vučić je istakao da će, osim podsećanja na slavnu slobodarsku tradiciju dvaju naroda, poseta premijera Medvedeva značiti korak više u širenju bilateralne saradnje, jer se očekuje potpisivanje novih međudržavnih dokumenata.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za poruku podrške državnim i nacionalnim interesima naše zemlje, koju mu je preneo šef ruske diplomatije Lavrov, tokom sastanka u Njujorku prošle sedmice.

- To pokazuje da između Srbije i Rusije vladaju odnosi međusobnog razumevanja i dubokog poverenja, što je rezultat intenzivnog političkog dijaloga - saglasili su se dvojica sagovornika.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

#Aleksandar Bocan Harčenko

#Aleksandar Vučić

'