AKTUELNO

Ukazom predsednika Srpske Desnice je osnovano Kolo žena Srpske Desnice koje predvodi Aleksandra Đoković.

Vacić je istakao da je Kolo osnovano sa ciljem da ovaj savet Desnice bude efektivna brana feminizmu, i da srpska žena opet bude tradicionalna, patrijahalna, da bude odana supruga i majka, da bude sve ono što su bile naše prabake i bake u skladu sa današnjim vremenom.

- I ako mnogi pogrešno doživljavaju Srpsku Desnicu, kao izrazito mušku stranku, činjenica je da je u Srpskoj Desnici aktivan veliki broj žena. Kod nas su žene na istaknutim funkcijama i mi se time ponosimo - izjavio je predsednik Srpske Desnice Miša Vacić.

Kako je naveo one su - Suzana Stamenković, odbornik Srpske Desnice i zamenik predsednika Skupštine opštine u Niškoj banji, Davorka Mitorivć, odbornik u Požarevcu, dr Radmila Ristić Mrkalj poverenik SD za Vračar, Milica Stojović predsednik Opštinskog odbora Srpske Desnice u Zemunu, Ivana Borić šef kabineta predsednika SD i dr Tatjana Jocović predsednik Saveta za zdravlje i borbu protiv bele kuge.

- I u samom predsedništvu Srpske Desnice ima više žena. Sve su one majke. Mnoge od njih i majke četvoro dece. Zato će Kolo žena Srpske Desnice, ima moju veliku podršku Miše Vacića kao i celokupnog članstva , i u budućnosti će imati brojne aktivnosti i projekte na temu povratka porodičnim vrednostima i buđenju svesti kod žena da one budu princeze srpskih vitezova - naveo je Vacić.

Aleksandra Đoković, predsednik Kola žena Srpske Desnice je rekla da je toj odgovornoj funkciji pristupila motivisana željom za podizanje svesti žena, kao i njene uloge u jačanju porodičnih, tradicionalnih i kulturnih vrednosti u našem društvu, pružanje smernica od ideje do ostvarenja cilja u ženskom preduzetništvu, kao i organizovanje humanitarnih aktivnosti radi pomoći socijalno ugroženim porodicama i pojedincima.

#Srpska Desnica

'