AKTUELNO

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev javno se oglasio postavivši pitanje kome je u interesu da iznosi lažne optužbe na račun Srbije, lansirajući umobolne tvrdnje da Srbija naoružava borce ISIS-a u Jemenu.

-Da li je za lansiranje ove jezive izmišljotine sasvim slučajno izabran trenutak kada se ministar policije Nebojša Stefanović bori da spreči prijem lažne države Kosovo u Interpol? Da li su razne medijske ispostave udružene sa tzv. srpskom opozicijom slučajno izabrale današnji dan da pojačaju svoju kampanju protiv aktuelne vlasti, sa neverovatnih više od 20 stranica lažnih objava protiv nje, u trenutku dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi teške razgovore u Njujorku ne bi li zaštitio interese Srba na Kosovu i Metohiji?- upitao je Đurđev.

Njemu se, kako sam ističe, čini neobičnim to što su se svi akteri priče, združeni u poduhvat montiranja afere kojom bi diskreditovali ministra policije, prilično proslavili po svojoj „ljubavi“ prema srpskom Kosovu i Metohiji.

-Glavni akter zvani Vuk Jeremić je u srpskom narodu upamćen po svom vajnom pitanju koje je postavio Međunarodnom sudu pravde o legalnosti jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova i izmeštanju pregovora iz Ujedinjenih nacija u EU. Na njegovom nesebičnom doprinosu nezavisnosti tzv. Kosova zahvalio mu se i Hašim Tači lično. Razradu svojih gluposti potom je prepustio samozvanim medijskim istraživačima, čija koordinatorka se, gle čuda, zalaže za nezavisno Kosovo, ali i drugim ispostavama. Kao pojačivač sijaseta laži ili šlag na tortu pojavio se i Zdravko Ponoš, čuveni NATO general- precizirao je predsednik Srpske lige.

Đurđev upozorava da arhitekte propasti Srbije marljivo zidaju novu kulu laži.

-Tek što su plasirali prvu laž o ministru Stefanoviću, ona je razotkrivena, ali se nisu tu zaustavili, usledila je druga, treća, četvrta laž... Ovi majstori manipulacije drže se svog proverenog principa - da bi održao prvu laž, dodaj još 20 laži i ne osvrći se na to šta je istina ili činjenica, samo nastavi da lažeš, ne priznaj da si slagao, laži dalje i dalje - jasan je Đurđev.

Predsednik Srpske lige priznaje da je na početku i sam mislio da ovi ljudi možda samo vode samo svoje političke borbe za vlast u Srbiji, ali da sada, kada vidi da ulažu sve i svašta ne bi li ubedili nekoga da, kako to kažu, „Srbija naoružava teroriste“, misli da tu ima i nečeg višeg.

-Zašto je meta baš Stefanović, zašto baš u trenutku kad nastoji sprečiti tzv. Kosovo da uđe u Interpol i koliko uopšte ima perverzije u laži da Srbija naoružava ISIS teroriste? Da li se takva boleština lansira da bi prikrili povezanost vlasti u Prištini sa ISIS-om? Još jednom pitam kome je to sve u interesu? Srbiji sigurno nije – zaključio je Đurđev u saopštenju.

#Nebojša Stefanović

'