AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku u sedištu Ujedinjenih nacija sa generalnim sekretarom ove svetske organizacije Antoniom Guterešom.

Glavna tema njihovih razgovora biće Kosovo i Metohija, gde UN imaju svoju misiju o čijem radu i situaciji Gutereš redovno izveštava Savet bezbednosti UN, uprkos pokuŠajima da se ta praksa ukine, ili svede na minimum.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

- Hvala što podržavate mir i stabilnost. Mi ćemo uvek biti posvećeni podršci Vašem radu - napisao je predsednik Vučić ispod fotografije sa generalnim sekretarom.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

On je generalnog sekretara obavestio o problemima u dijalogu sa Prištinom i naglasio da situacija nije ni laka ni jednostavna, ali da Srbija čini sve da očuva mir i stabilnost u regionu, dodavši da se situacija komplikuje, naročito u Bosni i Hercegovini.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Gutereš se inače zalaže da Unmik ostane na Kosovu sve dok je na snazi Rezolucija 1244, i takođe podržava dijalog Beograda i Prištine.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

- Radimo na pronalaženju mogućeg rešenja kosovskog problema sa svim međunarodnim činiocima, ali dijalog je blokiran zbog jednostranih poteza Prištine - naglasio je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Sastanak sa Guterešom je prvi u nizu sastanaka koje će u okviru 74. zasedanja Generalne skupštine UN imati predsednik Srbije.

#Aleksandar Vučić

'