AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN i šefom Misije UN na Kosovu i Metohiji Zahirom Taninom.

Vučić i Tanin su razgovarali o situaciji na KiM, povodom pripreme izveštaja generalnog sekretara UN o radu UNMIK, koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti u oktobru.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Vučić je izrazio očekivanje da će međunarodni predstavnici pomoći da ti izbori proteknu mirno i da će Srbi moći da iskoriste pravo da slobodno biraju svoje predstavnike, koji će da štite njihove interese.

On je zahvalio specijalnom izaslaniku Taninu za dosledno zalaganje UNMIK za poštovanje Rezolucije 1244.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je istakao da su sednice Saveta bezbednosti, posvećene radu UNMIK, važne za Srbiju zbog održavanja kontinuiteta razmatranja pitanja KiM, kao i zbog redovnog informisanja o političkoj i bezbednosnoj situaciji, koja je daleko od mirne i stabilne, uz česte napetosti i incidente.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

- Prisustvo UN, odnosno UNMIK, kao i drugih međunarodnih misija na KiM, više je nego potrebno kao garancija bezbednosti srpskog naroda - naglasio je predsednik Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Zahir Tanin

'