AKTUELNO

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Stevanovića odgovorio je zameniku predsednika Stranke slobode i pravde Borku Stefanoviću i poručio da pred zakonom treba da odgovaraju oni koji su stavili granice na Jarinju i Brnjaku.

- Pred zakonom treba da odgovarate vi koji ste stavili granice na Jarinju i Brnjaku. Vi koji ste odgovorni za 682 raskinute privatizacije, hiljade zatvorenih firmi i stotine hiljada otpuštenih radnika. Treba da odgovarate vi koji besomučno lažete svaki dan i to toliko da ne znate više ni kako ni koliko daleko idete - naveo je Stevanović.

- Kažete zabranjeno domaćima da se jave na tender za privatizaciju PKB-a ako nemaju 400 miliona prihoda. Pa ne morate da tražite dalje, vaš politički guru Đilas je imao 619 miliona evra prihoda, i to samo za nekoliko godina. Mogao je on da se javi. Ali kao sto znate, i njega i sve vas PKB je interesovao dok ste mogli da ga čerupate. Da ulažete, na pamet vam nije palo - istakao je on.

Kako je rekao, bilo je još kompanjona sa prihodima preko 400 miliona koji su mogli da se jave, ali nisu.

- Ne bi uzeli PKB i da ste im ga poklanjali. Svakako, ako bilo kakvu sumnju imate u regularnost procesa i njegovu transparentnost, nemojte da čekate da dođete na vlast, to se skoro desiti neće. Podnesite odmah prijave. Državni organi i sada slobodno mogu da rade svoj posao. Uzmite primer "Direct media“ Dragana Đilasa i trgovine minutama sa RTS-om. To je recimo primer da institucije postoje, da rade svoj posao i da odgovorni treba da se izvedu pred lice pravde. Ove besomučne laži i besmislice više niko i ne sluša niti koga interesuju. Utapajte se u njih, a Srbija nastavlja putem reformi i napretka - dodao je Stevanović.

#Dragan Stevanović

'