AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je svom grčkom kolegi Kostasu Bakojanisu preuzimanje dužnosti gradonačelnika Atine i poželeo mu mnogo uspeha u budućem radu.

– Želim da Vam ukažem da je saradnja naše dve države, Srbije i Grčke, za Srbiju od prioritetnog značaja. Grčka je zemlja, koja je naš veliki prijatelj u Evropi i regionu i dosledno podržava međunarodnu poziciju i evropski put Srbije. Odnosi sa prijateljskom Grčkom su od vitalnog značaja za našu zemlju ali i za naš grad. Posebno me raduje činjenica da su Grci ove godine među najbrojnijim turistima u našoj prestonici – rekao je Radojičić.

Gradonačenik je dodao da se uz pripremu Sporazuma o strateškom partnerstvu naše dve zemlje razvija i intenzivna saradnja u oblasti infrastrukture i transporta.

– Na nama dvojici je da, u tom kontekstu, uspostavimo blisku saradnju naše dve prestonice, Beograda i Atine, u oblastima za koje smo nadležni, i koje su od suštinskog značaja za svakog našeg građanina – istakao je Radojičić i pozvao gradonačelnika Atine da u najskorijem vremenu poseti Beograd u cilju i sa željom da što pre uspostavi saradnju sa grčkim kolegom.

Podsećanja radi, novi gradonačelnik Atine Kostas Bakojanis do sada je bio guverner Centralne Grčke. Zakletvu za gradonačelnika položio je pre nekoliko dana na ceremoniji na otvorenom u parku Akademija Platonos.

#Zoran Radojičić

'