AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je gostujući u Jutarnjem programu "Studija B" da će zaposleni u Upravi Grada Beograda i ove godine kao i prošle dobiti solidarnu pomoć u iznosu od 41.800 dinara.

Vesić je istakao da je ponosan jer je prihvaćen predlog Sindikata zaposlenih u komunalnom sistemu da se proglasi prva subota u septembru Danom komunalne delatnosti Beograda.

- Sutra ćemo prvi put proslaviti Dan beogradskih komunalaca i Beograđani će na platou ispred Skupštine grada moći da vide komunalna vozila, uglavnom nova, i naše vredne radnike komunalnog sistema koji rade na njima. Кomunalci Beograda su heroji našeg grada, oni rade i vikendom, i za vreme praznika, i noću i uvek su na raspolaganju Beograđanima kako bi naš grad funkcionisao - rekao je Vesić i pozvao Beograđane da pozdrave svoje komunalce i tako im zahvale na svemu što čine za grad.

On je podsetio da je Grad Beograd i ove godine na Vidovdan, 28. juna, isplatio drugu godinu zaredom solidarnu pomoć u iznosu od 41.800 dinara svim zaposlenima u komunalnom sistemu.

– Isplatili smo i nešto manju solidarnu pomoć zaposlenima u predškolskim ustanovama jer su oni dobili povećanje plata od Vlade Republike Srbije. Do kraja godine isplatićemo ponovo solidarnu pomoć zaposlenima u Upravi grada – poručio je Vesić i dodao da su radnici Gradske uprave Grada Beograda to zaslužili i da se to samo službeno zove solidarna pomoć, a da su je oni zaradili.

#Goran Vesić

'