AKTUELNO

On je unizio instituciju Zaštitnika građana.

Srpska napredna stranka izdala je saopštenje u vezi sa kandidaturom Saše Jankovića za predsednika Srbije. Saopštenje Jane Ljubičić člana Predsedništva SNS prenosimo u celosti.

Kandidat Demokratske stranke Saša Janković, koji se i u prethodnom periodu bavio isključivo politikantstvom, nastavlja da obmanjuje građane Srbije, kako bi se opet dočepao neke fotelje.

Saša Janković je više puta lagao građane Srbije. Lagao je kada je govorio da se neće kandidovati za predsednika Srbije. Lagao je kada je govorio da je nepolitička ličnost, a danas je kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije. Iako je čitav život bio politički funkcioner i radio i za Ministarstvo sporta, na čijem je čelu bio ministar iz redova JUL-a, Mire Marković, i za sve druge političke stranke koje su mu ponudile veliku platu, automobil i kancelariju, pokušao je da ljudima u Srbiji objasni kako je neopredeljen i kako „štiti interese svih građana“.

Nažalost, celokupnim svojim delovanjem samo je unizio instituciju Zaštitnika građana, na čije je čelo došao iz političke fotelje, a poslednji primer - kada je izmislio da je u Beški neko „oboren na zemlju i šutiran“, što je koristio za svoju političku kampanju, samo pokazuje dokle je Janković spreman da ide da bi se dočepao privilegija.

Kada je njegova Demokratska stranka vladala Srbijom, ubistva u čitavoj zemlji su se dešavala na svaka dva dana, odnosno bilo ih je prosečno 160 godišnje, a sada ih je 40 odsto manje.

Podsećam Sašu Jankovića da su tokom vlasti njegove Demokratske stranke i svih koji su podržavali i njega, i tadašnju vlast, ubijani novinari, policajci, koji su se suprotstavljali organizovanom kriminalu, nevini prolaznici i gosti beogradskih restorana.

U istom periodu ubijani su i politički neistomišljenici tadašnje vlasti Demokratske stranke i to samo zato što nisu mislili na isti način kao oni, baš kao što je ubijen Ranko Panić 2008. godine, a da to četiri godine uopšte nije interesovalo vlast čiji je deo bio i Janković. Najveći investitori u zemlji bili su narko dileri, koji su svoj novac prali u Srbiji, a medijske slobode su bile termin koji je važio samo za vlastodršce. O korupciji koja je vladala tada u Srbiji najbolje je govorila pokojna Verica Barać.

Skandalozno je da Janković bilo kome deli lekcije, pogotovo kada se uzme u obzir da je bezbednost Srbije značajno poboljšana baš u periodu kada je vlast izgubila njegova Demokratska stranka. U 2016. godini, srpska policija je zaplenila rekordnih 3,9 tona droge, kao i ogromnu količinu oružja i municije. Organizovani kriminal ne vlada Srbijom, a najveći narko dileri nalaze se pred sudovima ili u zatvorima u Srbiji, i inostranstvu.

Jasno je da Saša Janković opet pokušava da jeftinim političkim trikovima obmane građane, a ostao je dosledan samo u jednoj stvari - ostao je jeftini politikant, baš kakav je uvek i bio.

N. Petričević

#SNS

#Saša Janković

#Srbija

'