AKTUELNO

Pre nešto više od mesec dana ministar unutrašnjih poslova Srbija Nebojša Stefanović izjavio je da tužilaštvo i policija istražuju osnove sumnje da su jedan od lidera SzS Dragan Đilas i njegovi zaposleni sa bivšim rukovodstvom RTS-a učestvovali u korupciji kupoprodaje TV sekundi.

- Postoji osnovana sumnja da su Đilas i njegovi zaposleni i to neki od najviše rangiranih u njegovoj kompaniji zajedno sa tadašnjim delom rukovodstva RTS učestvovali u ozbiljnoj korupciji vezano za kupovinu i prodaju sekundi različitih televizijskih emisija po uslovima koji nisu bili predviđeni zakonom - rekao je tada Stefanović u Novom jutru TV Pink i dodao:

Poštovaćemo presumciju nevinosti i sačekaćemo da se to završi, ali ako se pokažu sumnje osnovane i tačne, to će biti velika korupcionaška afera. To će vam pokazati kako se ispumpavao novac građana Srbije.

Podsetimo, danas su pripadnici MUP-a uhapsili direktora "Dajrekt medije", kao i dvoje zaposlenih u marketingu Javnog servisa koji su osumnjičeni za zloupotrebu.

Uhapšene su dve žene, zaposlene u službi marketinga u Javnom servisu. Reč je o direktorki marketinga M. Đ. J. (1958) i šefici u marketingu M. K. (1964). Uhapšeni muškarac je J. S. (1972), direktor u "Dajrekt mediji".

#Nebojša Stefanović

#RTS

'