AKTUELNO

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da saradnju Srbije i Kine karakteriše dijalog na najvišem nivou i istakao da je predstojeća poseta prvog potpredsednika kineske Centralne vojne komisije Džanga Jousija Beogradu početkom septembra, jedna od najviših poseta u istoriji vojne saradnje dveju zemalja.

U razgovoru s kineskom ambasadorkom u Beogradu Čen Bo, Vulin je ponovio da Srbija ceni spoljnu politiku Kine zasnovanu na poštovanju principa miroljubive koegzistencije i uvažavanju svih činilaca u međunarodnim odnosima i istakao da Srbija podržava politiku jedne Kine.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, on je zahvalio za jasnu i doslednu podršku Kine kada je u pitanju očuvanje teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta Srbije i onemogućavanje nelegalnog članstva tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama.

Obostrani zaključak današnjeg sastanka jeste da saradnja Srbije i Kine u oblasti odbrane prati ukupnu saradnju dve države, na visokom je nivou, a prostor za njeno dalje unapređenje postoji u oblastima vojnoekonomske, vojnotehničke, vojno-vojne i vojnomedicinske saradnje, dodaje se u saopštenju.

#Aleksandar Vulin

#Kina

#ambasador

'