AKTUELNO

Srbija je prva u svetu po direktnim, stranim ulaganjima, kažu gosti Novog jutra.

Autoput "Miloš Veliki", odnosno deonica Koridora 11 od Obrenovca do Preljine, zvanično će biti otvorena danas u 17 sati. Putnicima će tako biti dostupno 103 kilometara novog autoputa, čime će putovanje do Zapadne Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine biti značajno olakšano.

Dragan Vujičić, novinar "Večernjih novosti" kaže za Novo jutro da je ovaj autoput od velikog značaja ne samo što će olakšati saobraćaj u zemlji, već će biti i razlog više da u Srbiju dođe još stranih investitora.

- Mi smo zemlja prvi u svetu po direktnim, stranim investicijama. Uspesi se beleže od 2016. godine. Ljudi ulažu tamo gde zanju da je ekomija pouzdana – ocenio je Vujičić.

Dejan Vuk Stanković analitičar kaže da je značajno i ne treba zaboraviti da se uveliko novim, čitavim autoputem dolazi iz Srbije do granice sa Makeonijom.

- To je neuporedivo lakše, a sa ovim novim novim autoputem se prelazi decenijski zaostatak u razvoju. Uskoro treba da se očekuje pun profil autoputa kroz centralnu Srbiju. Investitori dolaze onde gde i se očekuje nova i pouzdana putna mreža, to je važno za transport sirovina pre svega – ocenio je Stanković.

Prema njeogivim rečima autoputem “Miloš Veliki” dolazi se do nečega što je i sam predsednik Vučić rekao, a to je parava metafora napretka svih.

- Sve to pokrenuti značajan procenat rasta naše ekomije, jer sa putevima idu investicije – smatra on.

#Aleksandar Vučić

'