AKTUELNO

Uprkos velikom pritisku nekih od najvećih zemalja, pre svega SAD i Velike Britanije, još jedna zemlja, ukupno petnaesta u nizu odlučila je da povuče priznanje tzv. Kosova.

Država koja je poslednja povukla priznanje Kosova i Metohije kao nezavisne države, jeste Togo.

- Uprkos velikom pritisku nekih od najvećih zemalja, pre svega SAD i Velike Britanije, još jedna zemlja, ukupno petnaesta u nizu odlučila je da povuče priznanje tzv. Kosova, i to Togo, koji ima preko osam miliona stanovnika - kaže izvor.

- Uskoro ćemo imati još povlačenja priznanja nezavisnosti tzv. Kosova jer su najmanje dve države iz Afrike nalaze na korak od toga da slede primer Togoa, Centralnoafričke republike i drugih.

Interesantno, Togo je do 1960. bio francuska kolonija, kada se izborio za nezavisnost. Ne treba zaboraviti da je ministar Ivica Dačić 19. maja boravio u zvaničnoj poseti ovoj afričkoj zemlji, kada se sastao sa njenim najvišim zvaničnicima , između ostalih i predsednikom Faureom Gnasingbom i svojim kolegom Robertom Dusijem, ministrom spoljnih poslova.

Pre toga, priznanje su povukli Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gnijeva Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička republika.

Zanimljivo, Priština je svaki put reagovala saopštenjem da nije došlo do povlačenje priznanja, ali uvek bez dokaza. Nedavno je stiglo i saopštenje Kvinte, u kojem je ''apelovano na Prištinu da ukine takse, a na Beograd da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova (tzv.)''

Pročitajte još: NOVE PROVOKACIJE! Na tvrđavi Novo Brdo ponovo postavljena zastava lažne države Kosovo, Albanci patroliraju oko nje 24 SATA DNEVNO, a iz Prištine NASTAVLJAJU SA LAŽIMA

#Kosovo

'