AKTUELNO

Dražavna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković reagovala je na jučerašnje saopštenje Vuka Jeremića.

-Otac Nebojše Stefanovića nije bio direktor Jugopetrola, te nažalost nije mogao da ga školuje na Kembridžu i Harvardu. Ali i da jeste on zbog toga ne bi bio ni bolji ni lošiji čovek, političar, ministar unutrašnjih poslova. Njegovi ostvareni rezultati koji se vide kroz unapređenje resora na čijem je čelu stavljaju ga daleko ispred svih dosadašnjnih manje ili više obrazovanih ministara unutrašnjih poslova - kaže Popović Ivković.

Kako kaže, sramota je da neko ko se školovao u inostranstvu na prestižnim školama nije uspeo da nauči neke elementarne stvari i da je usput stekao štetočinske navike. Vrhunac katastrofalnog doprinosa spoljnoj politici i imidžu Srbije od strane Vuka Jeremića svodi se na famozni koncert u UN i jednu od glavnih uloga u dokumentarnom filmu „Honkonška veza: Lista Patrika Hoa“, a njeno dno u „traženju mišljenja u Hagu“.

-Džaba mu sve škole ako je više od svega sposoban da pravi teške brljotine od najveće štetnosti za Srbiju. I uopšte ne ulazim u to da li se pokratanjem pitanja u Hagu radi o smišljenom činu s namerom da se naudi Srbiji ili je na delu nedostatak mozga. Računam da na Harvardu ne uče budale - smatra ona.

-U tom smislu, Jeremićevi pokušaji da skrene fokus sa sebe blateći ministra Stefanovića i minimizirajući njegov doprinos jačanju bezbednosti zemlje, jednak je situaciji kada lopov upre prst u poštenog čoveka i kaže „drž lopova“ - dodaje ona.

I na kraju, kako to da Kembridž i Harvard nisu pali na Šangajskoj listi kada školuju kadrove, lidere „savetničkog lobija, tj. savetničkog sindikata“ koji sa tridesetak soba na Svetom Stefanu uz salve smeha „j.... majku Srbiji i Crnoj Gori“.

-Možda, zato što su iškolovali „velikog igrača“, aktera globalnih korupcionaških afera koji je kapacitet da u isto vreme upravlja Generalnom Skupštinom UN i da za 2,3 miliona dolara savetuje Patrika Hoa u aferi „Honkonška veza“ - zaključuje Popović Ivković.

#Biljana Popović Ivković

#Vuk Jeremić

#saopštenje za javnost

'