AKTUELNO

Pristalice SzS se u sve manjem broju okupljaju subotom u Beogradu, a sinoć su nezadovoljni malim odzivom krenuli u uništavanje grada.

Govoreći o jučerašnjem divljanju određenog broja pristalica opozicije, tokom protesta u Beogradu, analitičar Dejan Vuk Stanković, ocenio je da kada stvar neumitno propada, kada je jasno da građanstvo ne pruža podršku kakav je slučaj bio na početku, kada se ne zna ni ko te proteste predvodi i kada imate političku bezidejnost i organizacionu konfuziju, normalno je, kako kaže, i da pored osipanja dođe i do izgredničkog ponašanja, jer oni koji protestuju drugačije ne mogu da skrenu pažnju na sebe.

Foto: TvPink Printscreen

-U jednom trenutku to se pretvorilo u 'herojsku borbu protv saobraćajnih znakova' i rušenje ograde na Trgu Republike - ovo sada je revolucija koja ide ka pravljenju izgreda. Ona nekolicina demonstranata koji su krenuli na zgradu Predsedništva i ona namera da se prelepljuje terazijski tunel jasno govori da ljudi koji nemaju ideje moraju nekako na sebe da skrenu pažnju - dodaje on.

Predsednik Srpske lige, Aleksandar Đurđev kaže da je jasno je da građani nemaju nikakvu toleranciju prema nasilju, izgredništvu ili nasilnoj promeni vlasti, ali pojedini opozicioni delovi vlade imaju toleranciju prema tome.

-Vređanje službenih lica, policajaca nije ni pristojno ni građanski poželjno, ali je deo političkog miljea onih koji sve to predvode, a to je pre svega SzS. Veoma je važno da izađe Vlada sa jasnim stavom da neće tolerisati nasilje i da neće unutar svoje koalicije nesuglasice i da ide u pravcu u kom narod očekuje, a to je da se država razvija, da se ekonomija razvija, da se rešavaju krucijalni nacionalni i ekonomski problemi - smatra Đurđev.

#Dejan Vuk Stanković

#Protest

#SZS

'