AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić pozvao je danas lidera Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovica da sazna kako se njegov gazda - predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas obogatio ili da kaže koliko je novca dobio da ga to ne pita.

- Kampanja histerije iz koje Đilas i njegovi saradnici ne mogu da izađu pokazuju da je SNS dotakla prave teme i pitala na koji način se Đilas besomučno obogatio tokom obavljanja državnih funkcija - rekao je Orlić novinarima ispred Starog dvora.

Orlić je naveo da su jedini odgovori koji su na tu temu ponudili Đilas i njegovi poslušnici - Vuk Jeremić, Boško Obradović...apsolutna i stihijska hajka protiv svih koji postavljaju razumna pitanja, poput onih kojim je bogatstvom rasporagao Đilas kada se politički angažovao, odakle mu prvi milion, kako je zaradio svaki od čuvenih 25 miliona evra samo u nekretninama.

- Koliko ima drugih miliona, to su sve logična pitajna koja postavljaju i građani - rekao je Orlić i dodao da je svako ko se iz SNS usudio da to glasno izgovori, postao predmet hajke.

Funkcioner SNS je upozorio na to da se od Đilasa u poslednje vreme kao reakcije čuju pokušaji falsifikovanja političke i takozvane radne biografije.

- Godine 2004. kada se politički aktivirao od njegovog miliona nije bilo ni traga, kako je moguće da tvrdi da se obogatio perući prozore u Britaniji a potom tu priču menja u Češku -  kazao je Orlić.

Đilasovih miliona nije bilo pre nego što je postao šef izmišljene kancelarije Borisa Tadića, član glavnog i izvrsnog odbora DS, a potom i član predsedništva, rekao je Orlić.

- Kako je do meteora stizao u DS tako je rastao i njegovo kapital - kazao je on i dodao da se građani pitaju i kako je Đilasovih 70.000 i stari automobil za godinu dve to postalo nešsto što se meri milionima evra.

- Trideset miliona evra predstavlja obrt samo izmedu Telekoma i njegovih zavisnih preduzeća i Dajrekt medije, jedne od Đilasovih firmi..., pa treba da nam se objasni kako je to nešto moguće i ispravno, to su jasna pitanja koja mi ne možemo da prestanemo da postavljamo - kazao je Orlić.

Dodajući da niko ne može da nađe taj odgovor, Olić je pozvao Obradovića u pomoć.

- Da nam se raspita Obradović kod svog gazde Đilasa kako je zaradio prvi milion i ako sazna da toga ima još, da nam i to kaže. A ako su ta pitanja isuviše teška za njega, nudimo mu alternativu da nam kaže koliko je on novca dobio od Đilasa da ne postavlja teška pitanja. Nek sam izabere i neka nam kaže čime bi više voleo da se bavi - rekao je Orlić.

Na pitanje da li nadležne institucije istražuju poslovanje Đjilasovih firmi, on je odgovorio: "Pa, je li vam odgovor već 10 dana glasi - da. I sve ovo se (hajka) zbog toga dešava".

#Dragan Đilas

#Vladimir Orlić

'